Reportáž

První domácí prohra dorostenců v sezóně

Mladí Tygři v sobotu po obědě sehráli na vlastním ledě těžké utkání proti Zlínu. Liberečtí si sice během první třetiny vypracovali dvoubrankový náskok, o ten však během pár minut přišli a nakonec prohráli 4:6. Z našeho týmu byl hodně vidět kapitán Filip Jánošík, který si připsal dva body za branku a asistenci.

První vteřiny utkání patřily hostům ze Zlína, poté se začali prosazovat i domácí. V páté minutě přišla chyba v obraně Tygrů a do slibné šance se dostali postupně Holík a Laciga. Pyrochta si však s jejich pokusy poradil. V sedmé minutě se do šance dostal i Liberec. Nebezpečně vystřelil Bortňák, Zavadilovu branku ale přestřelil. V čase 7:02 se už ale Tygři prosadili. Zlínský brankář ještě první střelu Libereckých vyrazil, na ránu Richarda Rohala byl už krátký. 1:0. Domácí se ale neradovali dlouho. Přesně po patnácti sekundách předvedl pěknou individuální akci Antonín Honejsek a zakončil ji gólem. 1:1. Liberec šel znovu do vedení v čase 9:39, když ve dvojnásobné přesilovce přihrál Filip Jánošík svému bratru Adamu Jánošíkovi a ten prostřelil zlínského gólmana. 2:1.

V čase 12:19 to bylo již o dvě branky, když se prosadil druhý z bratrů Jánošíků, kapitán Filip Jánošík. 3:1. Hostům se ale opět poměrně brzy podařilo vyrovnat. V čase 13:58 poslal pod klečícím Pyrochtou puk do branky Antonín Honejsek, 3:2, a o další necelou minutu později využil přesilovou hru zlínského týmu Martin Šoula. 3:3. To ale ještě v první části nebylo vše. V čase 18:36 využil další přesilovku Oken parádní střelou Oldřich Horák a poslal tak svůj tým poprvé v zápase do vedení. První třetina, bohatá na góly, tak skončila 3:4.

Do druhé části již nenastoupil liberecký brankář Jakub Pyrochta, kterého vystřídal Jakub Jelínek. A ve třiadvacáté minutě si připsal první úspěšný zákrok proti střele Řezníčka. O tři minuty později zkoušel pozornost hostujícího gólmana Václav Lacek, ale neuspěl. Po následné buly však již Tygři udeřili. Martin Vašek přihrál neatakovanémuMichalu Bulířovi a ten svou brankou zařídil opět vyrovnání. 4:4. Ve třicáté minutě střílel z velkého úhlu na odkrytou klec liberecký Tomáš Filippi, trefil však jen její konstrukci. V pětatřicáté minutě ujížděl na gólmana Zlína sám ze strany Vašek, branku ale přestřelil. O dvě minuty později najel do brankáře Zavadila po odpískání Jaroslav Vlach a dostal desetiminutový trest za nesportovní chování. To již ale bylo ze druhé třetiny vše.

V úvodu závěrečné části dostali hosté možnost přesilové hry a pár sekund před jejím vypršením ji využili. V čase 44:06 dostal svůj tým do vedení Oldřich Horák. 4:5. O necelé tři minuty později vystřelil na Jelínka Martin Šoula. Puk se od libereckého brankáře odrazil a dohopsal za brankovou čáru. 4:6. Hosté hráli stále s chutí a problémy dělali Tygrům především v přesilových hrách. Domácí se také dostávali do šancí. V cestě jim však stál dobře chytající Zavadil. Ke konci rozhodčí poslal na trestnou lavici dva zlínské hráče a domácím se tak naskytla dobrá možnost ke zdramatizování zápasu. Liberec si vytvořil drtivý tlak, obrana hostů si však ve spolupráci s gólmanem Zavadilem se všemi pokusy poradila. Liberečtí tak utrpěli první domácí porážku v této sezóně.

Ohlasy trenérů

Luboš Bouchner (trenér Liberce): „Myslím, že to byl hezký zápas. Soupeř byl tak kvalitní, že dokázal potrestat hrubky, které jsme udělali. Proto vyhrál 6:4. Samozřejmě něco svědčí o tom, že jsme doma dostali šest branek. Musím pogratulovat soupeři.“

Jiří Šolc (trenér Zlína): „Bylo to těžké utkání. Liberec poprvé doma prohrál. My jsme sehráli dvě výborné utkání. Jak dnes, tak včera v Mladé Boleslavi. Kluky musím pochválit. Velkým způsobem nám pomohli Oldřich Horák a Antonín Honejsek, kluci, kteří stabilně hrají za juniorský tým.“

Naši partneři

Generální partner
Generální partner