Reportáž

Dorost: Drama rozhodla Vlachova přesná střela v prodloužení

V pátek v podvečer přivítali naši dorostenci celek Litvínova. Propastný rozdíl v tabulce pasoval před zápasem do role favorita domácí tým, což se také v první třetině potvrdilo. Ve druhé třetině se však Chemikům podařilo vyrovnat a ve třetí části dokonce otočit vývoj zápasu. Naštěstí se domácím podařilo opět srovnat a zápas tím dospěl do prodloužení. V něm rozhodl o bodu navíc pro náš tým krásnou střelou do šibenice Jaroslav Vlach.

Tygři se do svého soupeře od začátku zakousli a hned v první minutě mohli jít do vedení. První útok Bílých Tygrů však své šance neproměnil. V páté minutě se dostali do velké šance i hosté, když ve vlastním oslabení ujel litvínovský Lindner, Jakub Jelínek ale jeho střelu zneškodnil. O chvíli později dostali domácí další možnost přesilové hry po faulu Průchy a tentokrát se už dokázali prosadit. V čase 8:17 se dostal k odraženému kotouči Patrik Maďar a z bezprostřední blízkosti překonal brankáře Endala. 1:0.

Ve čtrnácté minutě mohlo být vyrovnáno, když se po pravé straně individuálně prosadil Fejtl, libereckou klec ale přestřelil. O minutu později se znovu zaskvěl domácí brankář, když zlikvidoval velkou šanci litvínovských v podobě dvou najíždějících útočníků na jednoho obránce. Chemici dostali další možnost k vyrovnání ve zkrácené přesilovce pět na tři, Tygři se však ubránili. A nejen to. V čase 17:21 se po závaru před hostující brankou prosadil Daniel Knap a poslal Liberec do dvoubrankového vedení. 2:0. A když se nepodařilo Litvínovským vstřelit branku ani v další početní výhodě, odcházelo se do kabin za tohoto stavu.

Do další třetiny vstoupili hosté jako uragán a v čase 22:53 se jim podařilo snížit. Antonín Fejtl se dostal k odraženému puku a poprvé překonal gólmana Jelínka. 2:1. V dalších minutách však byli Tygři aktivnější a několikrát měli hodně blízko k brance, kterou by znovu odskočili soupeři na rozdíl dvou gólů. Tlak domácích gradoval v polovině druhé části, když hosté hráli díky několika vyloučením neustále ve čtyřech. Rána Adama Jánošíka však olízla jen břevno. Hosté tedy odolali. V pětatřicáté minutě se elegantně proháčkoval litvínovskou obranou domácí kapitán Filip Jánošík, při zakončení mu však chyběl klid. Ke konci třetiny zase trávilo hodně času na trestné lavici několik Tygrů v řadě a to se Liberci vymstilo. V čase 39:40, tedy dvacet sekund před sirénou, se od modré napřáhl Daniel Hora a prostřelil Jelínka. 2:2. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Ve dvaačtyřicáté minutě střílel od modré domácí obránce Příkazský, Endal však kotouč pravým betonem vyrazil. O tři minuty později oslabil svůj tým liberecký Václav Lacek, když dostal trest za nesportovní chování a musel si jít na deset minut odpočinout na trestnou lavici. Utkání se změnilo v hodně bojovné. Nikdo nedal nikomu nic zadarmo. Každá sebemenší chybička totiž mohla rozhodnout zápas. V padesáté minutě se ještě litvínovský Marek Zavřel neprosadil, když těsně minul libereckou branku. V čase 53:20 už ale šokoval domácí lavičku, když se ve vlastním oslabení dostal po chybě tygří obrany k puku a z bezprostřední blízkosti překonal Jakuba Jelínka. 2:3.

Hned po obdržené brance se Liberečtí místo útočení museli znovu stěhovat před svého brankáře. Chemici si totiž vytvořili další tlak a byli hodně blízko pojišťující brance. Naštěstí pro Tygry ale platilo pravidlo nedáš – dostaneš. Ihned po tom, co se domácí dokázali vymanit z obrany, podařilo se jim díky spolupráci bratří Jánošíků vyrovnat. Adam Jánošík přihrával a Filip Jánošík střílel. V čase 56:01 tak svítil na ukazateli stav 3:3. Do konce třetí třetiny se již žádný tým neprosadil, zápas tak dospěl do prodloužení.

V prodloužení se hrál hokej nahoru – dolu. Hráči obou celků se už možná smiřovali s tím, že o vítězi budou rozhodovat trestná střílení. V čase 63:36 se však dostal ke kotouči liberecký Jaroslav Vlach, z pravého kruhu vyslal tvrdou střelu zápěstím a trefil se přesně do šibenice litvínovské branky. 4:3. Rozhodl tak o tom, že jeho tým si odnese ze zápasu dva body. Litvínov si na cestu domů přibalil bod jeden.

Ohlasy trenérů

Luboš Bouchner (Liberec): „Zapracováváme hráče pro příští sezónu, takže kádr je hodně pozměněný. Jinak by ten zápas samozřejmě musel vypadat úplně jinak. První třetina vypadala podle našich představ, ve druhé třetině jsme bohužel dostali dvě branky. Když jsme navíc v té třetí dostali na 2:3, vypadalo to s námi hodně špatně. Naštěstí na sebe vzal zodpovědnost Filip Jánošík a srovnal. V prodloužení rozhodl Vlach. Ke konci se k nám obrátilo štěstí.“

Mgr. Petr Nekvinda (Litvínov): „Řekl bych, že v první třetině byl Liberec určitě lepší, od poloviny druhé třetiny jsme se mu ale již vyrovnali a možná byli i trošku lepším týmem. Domácí se možná zalekli a nám se podařilo vyrovnat. Poté jsme dali vedoucí branku, bohužel jsme ten stav neudrželi. V prodloužení to byla otázka štěstí. S bodem jsme spokojeni, ale možná bylo v našich silách získat jich více.“

Naši partneři

Generální partner
Generální partner