Reportáž

V Mladé Boleslavi dorostenci neuspěli

Po páteční prohře s Kladnem se libereckým mladíkům nevydařil ani zápas v Mladé Boleslavi. Dorostu stále chybí velké množství hráčů, a možná i proto se v utkání Tygři nedokázali ani jednou gólově prosadit. O vítězství Středočechů rozhodly tři branky v závěru druhé třetiny, kterými si Boleslavští zajistil náskok, který si do konce zápasu již pohlídali.

Mladoboleslavští zasadili svému soupeři ránu už ve druhé minutě utkání, kdy se po obkroužení klece strefil David Koudela. Liberecké ovšem rychlá a laciná branka značně podráždila, takže dali všechny síly do útoku. Domácí tento tlak pravděpodobně trochu zaskočil, netrvalo ale příliš dlouho a na tempo soupeře se dotáhli. K vidění poté byl rychlý a atraktivní hokej s šancemi na obou stranách, takže začínalo být jasné, že pokud se něco nezmění, bude vše nejen o schopnostech, ale také o štěstí. Rozdíl byl patrně hlavně v přesilových hrách, kterých si hosté zahráli hlavně v úvodu duelu přeci jen o něco více. Ani v těchto případech ale Boleslav nebyla tak docela mimo. Do samostatného úniku se dostal například Rys, bohužel pro něj ale celé akci chyběl nezbytný konečný důraz. Skóre po první třetině tak bylo 1:0.

Ve druhé dvacetiminutovce se toho na stylu hry příliš nezměnilo. Na obou stranách se dál útočilo, dál brankáři předváděli svá kouzla a Boleslavští i nadále vedli v počtu faulů. V jednu chvíli se dokonce situace pro ně zvrtla natolik, že museli bránit dvojnásobné oslabení. Liberec si této nabídnuté šance očividně vážil a domácím pořádně zatopil. To, co ale nezvládla obrana Středočechů, to úspěšně likvidoval Will. Přesně v polovině zápasu se potom dostal do šance Hájek v zelenobílém, Pyrochta ovšem bezchybně zapracoval z lehu. A krátce na to dostali pár početních výhod k dobru také domácí. Těsně před vypršením jedné z nich zvýšil na 2:0 Václav Anděl. Do pěti minut se domácí radovali po vypršení dalšího trestu znovu, tentokrát díky prudké střele Tomáše Jiránka. A že je Boleslav na koni se ukázalo o dalších třicet sekund později, kdy už na 4:0 zvyšoval Toni Babický.

Hned na začátku závěrečné třetiny dostali hosté největší příležitost utkání – plné dvě minuty hráli v pěti proti třem. Hlavně v těchto chvílích ukázal gólman Will, jak platnou posilou pro boleslavské dorostence je. Jednu z největších šancí doslova spálil Maďar, a tak začínalo být pomalu jasné, že zázračný obrat nebo alespoň snížení se konat nebude. O třetí dvacetiminutovce se rozhodně nedá říct, že by se jen dohrávala, Tygři vzdor své situaci vystrkovali drábky a pozadu pochopitelně nezůstávali ani domácí. Zhruba od 50. minuty se začala situace na ledě poměrně hodně přiostřovat a pomalu nebylo vteřiny, kdy by alespoň jedna lavička pro hříšníky nebyla obsazená. Ani snaha a ani napjaté nervy už ale nic nezměnily.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner