Reportáž

Dorost: Litvínov - Liberec 3:2

Bílí Tygři Liberec prohráli v posledním kole základní části extraligy dorostu na ledě Litvínova, a obsadili tak v tabulce konečnou pátou příčku. V play-off se mladí Tygři utkají se Vsetínem, který skončil dvanáctý.

Bílí Tygři odjeli do Litvínova k poslednímu utkání základní části v omlazené sestavě, trenéři šetřili některé opory ročníku 1991 již na zápasy play-off. Příležitost tak dostali debutující starší žáci Slivka, Najman a Beníšek, spolu s nimi si první extraligový dorostenecký start připsal i Čechura, Říha a Hloušek.

První třetina přesto brankově patřila mladému libereckému týmu. V 15. minutě zužitkoval přesnou přihrávku Bittnera Patrik Maďar. Domácí sice mocně útočili, ale Jelínek v liberecké brance byl pozorný.

Ve druhé třetině pokračoval tlak domácích, ale Bílí tygři hráli v obraně velmi pozorně. Ve 29. minutě ale neuhlídali domácího kanonýra Heindla a bylo srovnáno. O šest minut opozději ale rázně odpověděl Tomáš Filippi, který dokonce při vlastním oslabení znovu strhl vedení na libereckou stranu. Za tohoto stavu šli mužstva podruhé do šaten.

Začátek třetího dějství byl ve znamení tlaku domácích. Ten byl korunován již ve 44. minutě, kdy Litvínov podruhé srovnal skóre zápasu. Úspěšným střelcem byl Račuk. V dalším průběhu třetiny se hrál vyrovnaný hokej, prim hráli obrany a oba brankáři. Když už aktéři pomalu začínali myslet na prodloužení, domácí skórovali s notnou dávkou štěstí, vedení a posléze i vítězství jim zajistila střela z hole Jurčíka.

Bílí Tygři i přes porážku předvedli sympatický výkon. I přes mladou a částečně nezkušenou sestavu sahali po bodu. Nicméně mnohem důležitější bude, jak si dorosternci povedou v blížícím se play-off, kdy v prvním kole bude jejich soupeřem HC Vsetín.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner