Reportáž

Výhra juniorů v Mladé Boleslavi

Poté, co juniorům unikl postup do play-off, musí bojovat pouze ve skupině o udržení. Tu rozehráli dnes na ledě Mladé Boleslavi a po vyrovnaném vývoji utkání si nakonec připsali vítězství 5:3. Rozdílovou branku vstřelil v šestačtyřicáté minutě Jaroslav Kedršt, konečnou podobu výsledku dal pak v devětapadesáté minutě Libor Bezděk. Další bitva o udržení čeká Tygry v sobotu, kdy přivítají Znojmo.

Mladoboleslavští junioři nastoupili k zápasu i s Tomášem Rodem v sestavě. Spolu s Kotrbou a Jančekem byl v zápase nejvíce vidět, k bodovému zisku však ani on nepomohl. Hostující Tygři naopak dokázali své šance zužitkovat a po právu získali tři body.

Zápas začal šancí již zmíněného boleslavského Tomáše Roda. Hosté se dostali ke slovu o minutu později, Kolmann zkoušel překvapit Tomáš Fikrta, leč také neúspěšně. Mladoboleslavský gólman jeho propagační pokus skryl do své lapačky. Trochu vzruchu přinesla čtvrtá minuta. Dvoumetrový obránce Maršík zboural u mantinelu protihráče, ale hlavní sudí Wütrherle zůstal ledově klidný. Diváci v mladoboleslavské Zlatopramen aréně byli nejprve v osmé minutě svědky nevyužité tutovky Jančeka a poté již spatřili úvodní gól střetnutí. Adam Kotrba dostal přihrávku od brankáře Tomáše Fikrta a najížděl sám na branku. Jeho perfektně provedený blafák do bekhendu znamenal vedení domácích - 1:0.

Zvýšit mohl "hříšník" Jaroměřský, ale Blažíček ho vychytal. Hosté poté vyrobili hrubku, jenže ani jeden z dorážejících hráčů neusměrnil puk do branky, a proto přišel trest v podobě vyrovnávací branky. Z nenápadné akce se přesně k tyči po ledě trefil Michal Skalický - 1:1. Štěstí zkoušel od modré i Malinský, ale skóre se v první třetině již nezměnilo.

Druhá třetina začala pro domácí studenou sprchou. Fikrt totiž nejprve dvakrát fantasticky zareagoval na dorážky Tomáš Lišky, ale na třetí střelu stejného hráče byl již krátký - 1:2. Nutno dodat, že Liška se trefil přesně pod břevno a brankář Mladé Boleslavi byl bezmocný. Vyrovnat mohl dokonce ve vlastním oslabení Lukáš Tondr, avšak přihrávku do samostatného úniku nezpracoval. Dotáhnou skóre se boleslavským hráčům podařilo v 27. minutě. Richard Janček dostal přihrávku z rohu hřiště a ranou po ledě se nemýlil - 2:2.

V tu chvíli byli Středočeši aktivnější a po narážečce s Rodem napálil Jaroměřský dokonce břevno Blažíčkovy branky! Boleslav měla možnost i přesilovky, Rod a po něm ani Tondr nenašli recept na dobře chytajícího Blažíčka. Tomáš Rod byl však v nezastavení. Do další příležitosti ho tentokrát vysunul Havlíček, ale liberečtí obránci ho i s pomocí posunutí branky zpacifikovali. Aktivní Kotrba se snažil zakončit lišácky. Obkroužil totiž branku a měl úmysl zasunout touš do odkryté branky. Blažíček byl však rychlejší a Kotrba byl navíc obráncem zezadu krosčekován. Boleslav byla při chuti, Havlíček z mezikruží vedení na stranu domácích nezvrátil. Opět proto přišel trest, tentokrát rozdílový gól v brance Fikrta. Postaral se o něj Libor Bezděk, dorážející z blízkosti branky - 2:3.

Trenéři Bukač a Pešán svým svěřencům určitě naordinovali útočně laděný styl hokeje, čehož se drželi zprvu hosté. Již po pěti vteřinách hry se totiž měl Fikrt co ohánět po Kedrštově střele. O minutu později byl v permanenci opět domácím gólman, tentokrát pokryl ránu Bezděka. Mladá Boleslav ale hned na to srovnala s Libercem krok. Na konci pěkné kombinace byl opět Richard Janček - 3:3. V tu chvíli na ledě existovalo jen jedno družstvo - Mladá Boleslav. Bílí Tygři se bránili zuby nehty, útoky na libereckou branku se doslova valily. Paradoxně v době největšího tlaku chyboval Lukáš Tondr, který přesně "namazal" Jaroslavu Kedrštovi, pro nějž nebyl problém zavěsit - 3:4.

Hra dostala spád, útoky se střídaly před oběma brankami. Nejprve Liberečtí ujížděli dva na jediného beka Boleslavi, hra se obrátila a Jaroměřský po rychlém kombinaci s Loskotem netrefil úplně odkrytou svatyni. Další přečíslení hasil Liberec zatáhnutím za záchrannou brzdu, za což inkasoval dvouminutový trest. Jakub Chochola trefil v této přesilovce tyčku a pak už domácí začínali hrát na náhodu. To se jim však krutě vymstilo, Křišťan ještě z úniku neskóroval, ale minutu před koncem řádné hrací doby se trefil Libor Bezděk a podtrhl tak hostující výhru - 3:5. Závěrečná power-play již žádnou změnu ve skóre nepřinesla.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner