Reportáž

Juniorka má v kapse jistotu další extraligové sezóny

L i b e r e c - Utkání rozhodla druhá část, ve které domácí odskočili na rozdíl dvou branek. Na domácím týmu byla vidět velká chuť do hry, a i když dvakrát prohrávali, nakonec dovedli utkání do vítězného konce a extraligu pro další sezónu mají bez ohledu na ostatní výsledky jistou. Dvěma brankami a asistencí k tomu pomohl Libor Bezděk.

Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří dostali již po minutě hry možnost přesilovky. Tu se jim ale využít nepodařilo, i když několikrát nebezpečně pálili od modré beci Tygrů. V šesté minutě poprvé zahrozili i hosté z Boleslavi, když si mezi kruhy nabruslil Kamil Břiška, vypálil a trefil Vajnera přímo do masky. V čase 5:19 dostali i boleslavští první možnost početní výhody. Dvě minuty za nedovolené bránění dostal Jan Zákoutský. Když už měl nakročeno zpět do hry, hosté poprvé uděřili. Dvě sekundy před vypršením trestu domácího beka se přesně trefil Kamil Břiška, když propasíroval kotouč do liberecké klece. 0:1.

O dvě minuty později mohlo být pro domácí ještě hůř. Po chybě obrany Tygrů se do samostatného úniku řítil střelec první branky Kamil Břiška, ale gólman Vajner Liberec podržel. A tak v čase 09:57 udeřilo na druhé straně. Přesilovku využil Libor Bezděk, když po několika dorážkách nakonec dostal kotouč za Hrubého. 1:1. Na další branku čekali diváci do osmnácté minuty. A i tentokrát padla v přesilové hře. Hostující hráči sehráli za brankou Vajnera hezkou akci a Jakub Chocholka neměl problémy zakončit do poloprázdné klece. 1:2.

V první části se s brankami v přesilovkách roztrhl pytel. V čase 18:09 si šel dvě minuty za vražení na hrazení odpykat Kamil Briška a po třiadvaceti sekundách se se svěšenou hlavou vracel na led. Do černého se tentokrát trefil Jiří Peřina. 2:2 Do konce první části si již oba týmy hlídaly nerozhodný stav.

Před prostřední periodou se rozhodl domácí trenér vystřídat gólmany, a dát tak domácím nový impuls do hry. A to, jak se později ukázalo, byl velmi chytrý tah. Vratislava Vejnara nahradil Robin Blažíček. Tygři do druhé části vlétli velmi zostra. Po jedenapadesáti sekundách totiž skóroval Tomáš Liška. 3:2 V šestadvacáté minutě chyboval při rozehrávce hostující strážce svatyně, ale Jágr jeho zaváhání nedokázal potrestat.

Poté se hrálo spíše ve středním pásmu, oba týmy si pečlivě hlídaly modrou čáru a nepouštěly svého protivníka k nebezpečnějšímu zakončení. V čase 30:48 ale vyhrál buly Libor Bezděk, naservíroval kotouč Radimu Křišťanovi,a ten, i s trochou štěstí, propálil Martina Hrubého. 4:2. Liberec se s vědomím dvoubrankového vedení pouštěl i nadále do útoku. Minutu před koncem třetiny se zprvní do střely opřed Jiří Peřina a jeho pokusu chyběly centimetry. Druhou část tak domácí vyhráli 2:0.

Do třetí části vstoupili domácí oslabeni, když na trestné lavici seděl Tomáš Hobza za nedovolené bránění. Devadesát sekund ve čtyřech však Tygři zvládli na jedničku. Po této nevyužité početní výhodě se hrálo spíše ve středním pásmu, hřiště bylo plné osobních soubojů. Hosté se snažili něco vymyslet, ale nedařilo se jim po delší časový úsek usadit v obranném pásmu domácích.

V čase 50:42 přišel asi rozhodující moment utkání. Na rozdíl tří branek zvýšil svou druhou brankou Libor Bezděk. 5:2. Zápas poté ztratil náboj a spíše se již dohrával. Když to již vypadalo, že Robin Blažíček dnes nebude překonán, vteřinu před závěrečným hvizdem ho propálil David Koudela. 5:3.

Ohlasy trenérů

Trenér domácích Filip Pešán: Dnešní utkání pro nás mělo výjimečnou váhu, protože jsme věděli, že když ho zvládneme a budeme bodovat naplno, tak se nemusíme ohlížet na to, jak bude hrát Hradec Králové a Ústí nad Labem. Kluci opravdu chtějí extraligu hrát dál, a i proto jsme dnes utkání zvládli. Po první třetině jsme střídali gólmany, protože náš tým potřeboval nějaký nový impuls. Naše hra byla v první části poměrně nevýrazná, a tak jsme dali do klece Blažíčka a tahle změna týmu viditelně pomohla.

Trenér hostů Radek Novák: Nezastižen.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner