Reportáž

Junioři podlehli Olomouci až v prodloužení

O l o m o u c - V prvním kole juniorské extraligy získali liberečtí Bílí Tygři bod na ledě Olomouce. Domácí sice po první třetině vedli, Tygři ovšem dokázali skóre otočit dvěma góly Kopice a Lemfelda. V posledním dějství těsný náskok neuhájili a o vítězi nakonec rozhodla tvrdá rána domácího Ostrčila ve čtvrté minutě prodloužení.

V úvodních minutách duelu oba týmy spíše sváděly souboje o kotouč. Olomouc byla sice před bránou Bílých Tygrů nebezpečnější, nicméně do zakončení se nedostávala. Až v šesté minutě bylo před gólmanem Mickou pořádně horko a domácí Stromšík málem trefil branku z nulového úhlu. Puk se projel po brankové čáře, následnému závaru se hosté ubránili. Jenomže vzápětí darovali Hanákům dlouhou přesilovku čtyř proti třem a Olomouc ji využila. Po ukázkovém vyšachování liberecké obrany se trefil z levého kruhu Lukáš Luňák, asistoval mu Venkrbec.

Uběhly jen tři minuty a stejná početní výhoda se naskytla i Severočechům. Ti ji ovšem využít nedokázali, a to i přesto, že během hry byl vyloučen další olomoucký hráč a dvojnásobná přesilovka se protáhla na tři minuty. Největší šanci na vyrovnání měl na hokejce Chochola, ale z úhlu nedokázal přesně zamířit do poloodkryté svatyně gólmana Slováka.

Do konce úvodní dvacetiminutovky se toho už moc nestalo. Slušnou možnost ke vstřelení druhé branky měla Olomouc, ale gólman Liberce Micka vychytal střelu Skácela zblízka po přečíslení dvou na jednoho.

V úvodu druhého dějství se hra přelévala ze strany na stranu. Do obrovské šance se dostal hostující Mizerík, který však svůj samostatný únik nedokázal gólově využít. V pětadvacáté minutě fauloval kolenem domácí Ostrčil. A vzhledem k tomu, že na trestné už seděl i jeho další spoluhráč, naskytla se Severočechům dvojnásobná početní výhoda. A právě v ní se hosté dočkali vyrovnání. V šestadvacáté minutě poslal puk do skrumáže před Slovákovou svatyní obránce Niko a Miroslav Kopic zblízka rozvlnil síť.

Na druhé straně mohl domácí znovu dostat do vedení Luňák. Jeho rána z mezikruží však byla sražena jen do ochranné sítě. I nadále se na ledě bojovalo o každý decimetr místa, k vidění byly tvrdé souboje, šance se ovšem vytratily. Ani jedno mužstvo nechtělo chybovat. Jak Kohouti, tak i Tygři věděli, že úvodní zápas sezóny je důležitý.

Ve dvaačtyřicáté minutě se blýskl hostující Varga, který projel přes půl kluziště, obtancoval i s pukem dva obránce a zakončil. Lapačka gólmana Slováka však byla na správném místě ve správný moment. O minutu později se už liberečtí Tygři radovali z vedoucí branky. Niko vypálil od modré, Slovák puk vyrazil jen k dojíždějícímu Radku Lemfeldovi, pro kterého nebylo problémem uklidit touš do klece Hanáků.

Vzápětí byl potrestán za nedovolenou výstroj hostující Bulíř. Olomouc v přesilové hře zle zatápěla liberecké obraně, až se dočkala vyrovnávací branky. Střelou z levé strany kluziště se po asistenci Luňáka prosadil Viktor Coufal. Deset minut před závěrečnou sirénou si domácí hokejisté vytvořili obrovský tlak. Hosté se bránili zuby nehty, hodně jim také pomáhala neschopnost domácích přesně zakončit.

V 54. minutě dal sice Liberec gól, ale ještě předtím rozhodčí přerušil hru kvůli posunuté brance, takže protesty Tygrů byly zbytečné. V samotném závěru základní doby se hrálo na obou stranách ve čtyřech. Gól však nepadl a proto přišlo na řadu prodloužení. Na úplném konci ještě inkasoval dvouminutový trest za krosček hostující Liška, takže Hanáci začínali nastavení s výhodou jednoho hráče v poli.

Rozhodnutí měl na hokejce domácí Coufal, ale trefil tyč. Na vítězný gól si proto museli domácí počkat až do 64. minuty. Tvrdou ránou od modré napnul síť za Mickou Radek Ostrčil, nahrál mu Venkrbec. Olomouc si do extraligové tabulky připsala první dva body, Severočeši vezou do Liberce bod.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner