Reportáž

Junioři: Dva góly na Kometu stačily

Liberečtí junioři si připsali první vítězství v sezóně. Po včerejší prohře v Olomouci po prodloužení se i dnes v Brně odehrála velmi vyrovnaná bitva. Až do třiačtyřicáté minuty drželi oba gólmani čistá konta, pak se ale trefil liberecký útočník Miroslav Kopic a o dvanáct minut později vstřelil vítězný gól Jakub Chochola. Domácí sice dokázali snížit, když se dvě minuty před koncem radoval Komínek, k vyrovnání už se ale Kometa nedostala.

Ve druhém kole juniorské extraligy měli domácí jednoznačný cíl. Po prvním nezdaru, kdy podlehli Ústí nad Labem, je čekal v hale VSK Technika Brno další složitý soupeř, Bílí Tygři Liberec. Hosté vstoupili do utkání náporem, který ukončil až sólovou akcí Komínek. Po chvíli se dostávala do solidního tlaku domácí Kometa, ale všechnu snahu utnulo vyloučení Reschovského. O několik málo minut později zasáhla modrobílé první ztráta. Po nepřehledném souboji byl za úder na hlavu vyloučen Lukáš Kožár a odešel předčasně pod sprchu. První třetina se nesla v duchu nevyužitých přesilovek. Jediným světlým okamžikem pro oko diváka byla akce Brzobohatého, který naložil přihrávku před branku Štěpánkovi, ale ten už nestihl zakončit. Do šaten se šlo za stavu 0:0.

Kdo by čekal, že se oba týmy vyvarují zbytečných faulů, tak by vsadil na špatnou kartu. Celkem desetkrát použil hlavní rozhodčí píšťalku k přerušení hry z důvodu vyloučení. V jedné z mnoha přesilovek si výborně počínalo liberecké duo Kopic - Vopálka, ale v cestě za úspěchem jim stál domácí brankář Čiliak. V době, kdy se zápas lámal do své druhé poloviny, Liberec domácí zatlačil. Se štěstím a s výborným gólmanem v zádech se domácí ubránili i tomuto náporu. V čase 33:00 se před branku Tygrů dostala dvojice Grmela - Stehlík, ale ač se snažila sebe víc, kotouč do branky nedotlačila. O několik sekund později se ocitl Stehlík znovu v šanci, po kombinaci s mladíky Komínkem a Zemánkem zakončoval situaci tři na jednoho. Ani tato příležitost však neskočila brněnskou radostí. V 37. minutě zatrnulo všem přítomným divákům. Michal Kempný dojel hostujícího útočníka a nebezpečným zákrokem ze zadu ho knockoutoval. Vysloužil si trest 5 minut a do konce utkání, forvard Tygrů byl nakonec za vydatné pomoci spoluhráčů odvezen na střídačku. Kometa tak přišla o svého druhého hráče a klíčového obránce zároveň. V závěru druhého dějství ještě modrobílí odolávali nájezdům při oslabení třech proti pěti, ale Čiliak s obrannou trojicí vše zvládl a stav zůstal nezměněn 0:0.

Třetí periodu nezačala Kometa šťastně. Hned v úvodu šla opět do tří. I přes nesmírnou snahu domácího kouzelníka ale brněnští inkasovali. Čas 42:23 a Miroslav Kopic otevřel skóre po střílené přihrávce Hataše - 0:1. S přibývajícími minutami se více a více prosazoval exbrněnský útočník Jan Vopálka, který několikrát nebezpečně tečoval před Čiliakem. Svého hráče v poli ztratili i Tygři. Po svém druhém osobním trestu měl sprchy sám pro sebe Ján Niko. Čas letěl jak splašený a domácí, ač přes velké úsilí, tahali za kratší konec. Na tabuli naskočil údaj 54:49 a to byla chvíle libereckých útočníků, Mizerík - Vařecha - a zakončující Jakub Chochola přehráli obrannou dvojici a zvýšili na 0:2. Koncovku zápasu ještě zdramatizoval Komínek, jenž zakončoval po přihrávce Zemánka a upravil tím skóre dvě minuty před koncem na 1:2. V posledních sekundách si Liberec už vedení pohlídal a ve svém druhém zápase nové sezóny si připsal první vítězství.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner