Reportáž

Junioři si poradili se Zlínem

L i b e r e c - V rámci sedmého kola juniorské extraligy přivítali Bílí Tygři na ledě Svijanské Areny hokejisty Zlína a v zajímavém utkání se nakonec radovali domácí, kteří vyhráli 4:2. Libereckým se povedla především první třetina, kterou vyhráli 3:1 a vytvořili si v ní rozhodující náskok. Vítěznou branku vstřelil útočník Branislav Varga.

Utkání začalo pěkně zostra, už ve druhé minutě byl vyloučen hostující obránce Vodák a dobrou šanci měl Varga, Sedláčka ale nepřekonal. V polovině třetí minuty už domácí dotlačili kotouč za brankovou čáru, hlavní rozhodčí ale branku Lišky neuznal. Domácí však byli i nadále aktivnější a v čase 4:01 už se radovali, když po přihrávce Diviše otevřel skóre Michal Bulíř. Odpověď Zlína byla ale pohotová, po jedenadvaceti vteřinách se totiž po pěkné akci hostů trefil Juraj Jurík.

Vedení na stranu domácích vrátil v sedmé minutě Tomáš Hobza, který si sjel z modré čáry a prudkou střelou poslal kotouč za Sedláčka. Vyrovnat mohl opět Jurík, Blažíček ale jeho střelu schoval do lapačky, a tak se radovali opět Tygři. V sedmnácté minutě si na útočné modré počkal na kotouč Branislav Varga a jeho přesná střela ukončila Sedláčkovo působení v utkání, do hostující branky totiž místo něj nastoupil Richard Hampl.

Úvod druhé třetiny patřil hostům, ale když se neujaly ani dvě střely Vodného, zahrozili opět domácí. Konkrétně Müller, jehož rána prolétla jen kousek nad zlínskou brankou. Ve dvaatřicáté minutě měl dvě velké šance hostující Antonín Honejsek. Nejprve jel s Juríkem ve dvojici na jediného beka, branku ale těsně minul a prakticky stejná situace se opakovala i o pár vteřin později, kdy mu přihrával Finsterle, Honejsek i tentokrát mířil zblízka kousek vedle. Další šanci na snížení měl Michal Čech, jeho střelu z pravého kruhu, ale Blažíček betonem vyrazil. V závěru prostřední třetiny měli ještě domácí krátkou výhodu přesilovky čtyři na tři, Hampl však již nekapituloval, a druhá část tak branku nepřinesla.

Na začátku druhé třetiny si oba týmy zahrály přesilovku, oba brankáři ale příliš práce neměli. Až v čase 46:47, vteřinu poté, co zlínský útočník Fisterle opustil trestnou lavici, domácí skórovali. Jaroslav Kedršt přečetl rozehrávku hostů, dostal se sám před Hampla a přesnou střelou pod horní tyčku zvýšil již na 4:1. Zlínští však za necelou minutu dokázali snížit, Tygři se ve vlastním oslabení příliš vysunuli do útoku, čehož využil Antonín Honejsek, který si najel za libereckou obranu a sám proti Blažíčkovi uspěl, když mu poslal kotouč nad vyrážečku.

Tři minuty po brance Honejska jel sám na libereckého gólmana další zlínský útočník Jiří Goiš, Blažíčkova vyrážečka byla ale tentokrát úspěšnější. Další práci měl brankář Tygrů při závaru a střelách Vodného s Okénkem, puk sice poskakoval po brankové čáře, až za ní se ale nedostal. Závěrečný tlak Zlínských gradoval v osmapadesáté minutě při vyloučení Vopálky, ale ani přesilovka ani následná hra bez brankáře už snížení nepřinesla a po výhře 4:2 tak slavili zisk tří bodů domácí.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner