Reportáž

Junioři podlehli doma Šumperku

L i b e r e c - V jedenáctém kole přivítali junioři na své ledě celek Šumperka. Jedním z klíčových momentů toho střetnutí byl fakt, že Tygři v závěru první třetiny inkasovali v rozmezí jedenatřiceti sekund dvě branky. Ani gól a asistence u druhé branky kapitána Tomáše Lišky první porážku na domácím ledě neodvrátily.

Domácí hokejisté začali utkání ve svižném tempu. Již po osmatřiceti vteřinách musel ošemetnou situaci před svojí brankou řešit Peksa, když od modré ostře vypálil Niko. O pár okamžiků později se po střele stejného hráče snažil tečovat před hostujícím gólmanem puk Vopálka, ovšem brankář v poslední chvíli střelu vyrazil. Jako první si výhodu přesilové hry vyzkoušeli svěřenci trenéra Alky. V jejím začátku se jim nedařilo, naopak v jejím závěru se v slibné šanci ocitl Zacpálek, který pálil přes klubko hráčů. Jedenáctá minuta nabídla hostům hrát krátkou přesilovku pět na tři. V ní se však nedokázali prosadit. Ve čtrnácté minutě dostali tuto možnost i domácí, čtyřiatřicet vteřin měli v poli o dva hráče víc než soupeř. V ní však málem inkasovali, to když ukořistila ve středním pásmu puk dvojice Havlík – Žalčík, druhému jmenovanému se však puk za záda Micky dostat nepovedlo. Když už se zdálo, že v prvním dějství se diváci branky nedočkají, udeřili hosté. Nejprve v devatenácté minutě po přihrávce Měrky si vybruslil z rohu Michal Skoumal, najel si před branku a střelou do růžku branky otevřel gólový účet utkání. Jedenatřicet vteřin po něm dezorientovaná domácí obrana inkasovala podruhé, to se prosadil Michal Peška. Po první třetině tak svítil na tabuli stav 0:2.

Druhá třetina začala mírným náporem hostujícího mužstva. Ve dvaadvacáté minutě se po chybě obrany dostal mezi kruhy ke střele Měrka, Micka však jeho vystřelený projektil ukryl bezpečně v lapačce. Kontaktní branku vstřelili Bílí Tygři v třiadvacáté minutě, po dlouhém zámku se nejlépe ve změti hokejek před brankou zorientoval kapitán Tomáš Liška a snížil na rozdíl jedné branky. Ideální příležitost na vyrovnání dostali domácí o dvě minuty později, kdy hráli jedenašedesát vteřin přesilovku pět na tři. Z obřího náporu se povedlo několikrát ostře vypálit Nikovi, v závěru nastřelil tyčku Hataš, ovšem kýžený gól nepadl. Krátce po polovině utkání se hosté mohli znovu dostat do dvoubrankového vedení. V útočném pásmu našlápl Malý a jeho prudkou ránu musel Micka ramenem vyrazit mimo svojí svatyni. Dvě minuty před druhou sirénou rozezvonil podruhé v utkání za zády hostujícího brankáře tyčku Vopálka, který v oslabení ujížděl společně s Drábkem na jediného obránce.

V poslední části Tygři usilovali o vyrovnání. Jejich snahu však přerušila hned zkraje periody dvě vyloučení. V přesilovce pět na tři se hned po deseti vteřinách dokázal prosadit Samuel Pezda a znovu poslal Šumperk do dvoubrankového vedení. Osmačtyřicátá minuta mohla pro domácí znamenat další pohromu, ale Micka včas vyjel z branky a puk před našlápnutým Šoustalem stihl odehrát. Liberec se pak na dlouhé minuty usadil v útočném pásmu, hosté ale pozorně bránili a jakmile se dostali pod tlak, vyhazovali puky přes všechny čáry na zakázané uvolnění. V dvaapadesáté minutě se domácí přeci jen dočkali, v přesilové hře si z rohu vybruslil Jan Vopálka a bleskovou střelou překonal Peksu. Dvě minuty před koncem třetiny se však prosadili opět hosté, rychlý brejk zakončil po přihrávce od padajícího Žalčíka Vladimír Cink. Bílým Tygrům k bodům nepomohla ani ve zbytku času hraná power play a tak si v letošním ročníku po tomto zápase připsali první porážku na svém ledě.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (TJ Bílí Tygři Liberec) : „ Prohráli jsme dneska se soupeřem, který hrál antihokej, my jsme se jeho hře nesmyslně přizpůsobili. Nechali jsme si dát hloupé góly v závěru první třetiny. I když jsme nakonec v zápase převzali iniciativu, nastřeli jsme několik tyček, nepadalo nám to tam a zápas jsme prohráli.“

Ivan Alka (HK Hokej Šumperk 2003) : „V první třetině si myslím, že nás domácí podcenili. Podařilo se nám v jejím závěru vstřelit dvě branky do šatny. Na druhou třetinu jsem hráče v kabině upozorňoval, že domácí půjdou do tlaku. V ní nás skvěle podržel gólman Peksa, který chytl několik stoprocentních šancí. Poslední část jsme si pokazili častými vyloučeními, ale nakonec jsme vítězství uhájili.“

Naši partneři

Generální partner
Generální partner