Reportáž

Junioři vydřeli výhru nad Hanáky

L i b e r e c - Po dvou nepovedených domácích zápasech čekalo na liberecké juniory utkání s Kohouty z Olomouce. Bílí Tygři se v první třetině dostali do dvoubrankového vedení, když se trefili Hataš a Liška. Hosté se ale nevzdali a deset minut před koncem utkání dokázali srovnat na 3:3. Vítěznou branku nakonec vstřelil ve třiapadesáté minutě domácí útočník Jan Vopálka, který si v zápase stejně jako Tomáš Liška připsal jednu branku a jednu asistenci.

Oba týmy se v úvodu utkání rozjížděly trochu pomaleji, když první vážnější akci hostů musel po střelách Dostála a dorážejícího Ráce likvidovat Blažíček. Z nenápadné akce v čase 4:25 nahrál Vopálka Marku Hatašovi na modrou, a ten svižnou střelou poslal domácí do vedení - 1:0. Hosty branka nesložila a o minutu později v samostatné akci ztroskotal na Blažíčkovi Frieb. Ve druhé desetiminutovce se hra vyrovnala. Ve čtrnácté minutě uvolnil Varga přesným pasem na modré Tomáše Lišku a ten svůj samostatný nájezd nadvakrát proměnil - 2:0. Zbytek první části poznamenala dvě vyloučení na obou stranách. V závěru první třetiny se k obrovské šanci po hrubce Hobzy dostal hostující Coufal, domácí brankář ale jeho střelu i následnou dorážku chytil.

Druhou třetinu začali aktivněji domácí, když hned ve dvacáté první minutě Liška zazvonil na tyč hostujícího Slováka. V osmadvacáté minutě byl vyloučen hostující Spurný, domácím se ale přesilovka hrubě nepovedla, a naopak ve vlastním oslabení ujeli Roman Rác a Marián Prášek. Prvně jmenovaný si pohrál s domácí obranou, narazil si s Práškem a prostřelil domácího gólmana. Od této doby začali být mírně aktivnější opět Moravané, když nejdříve hostující Coufal nevyzrál na Blažíčka, následně Friep trefil tyč a Trojan minul téměř prázdnou branku. V čase 36:01 udeřili opět domácí. Individuální akci od mantinelu předvedl Lukáš Mizerík a nadvakrát překonal Slováka - 3:1. Odpověď hostů trvala pouhých šestnáct vteřin. Akci dva na jednoho zakončil po přihrávce Coufala Aleš Frieb - 3:2. V závěru třetiny se ještě tato dvojice dostala sama do úniku, Blažíček ovšem kryl.

Hned v úvodu třetího dějství se sám na bránu řítil Luňák, narazil však na dobře postaveného gólmana domácích. Zvýšit náskok Tygrů mohli po nahrávce Bulíře Kedršt a Vařecha, Slovák jejich pokusy ale kryl. Tygři si pak zahráli dvě přesilovky, ani v jedné se ale do výraznějších šancí nedostali. Po faulech domácího Skalického a Mizeríka, se hostům o chvíli později naskytla dvojnásobná přesilovka. První část početní výhody se Hanákům příliš nevydařila, pak se ale Libereckým nepovedlo vyhodit a tři vteřiny před koncem trestu Mizeríka zachytil kotouč na modré Ustrnul, nahrál na kruhy volnému Dostálovi, který našel na hranici brankoviště Mariana Práška, a ten tečovanou střelou nedal Blažíčkovi šanci - 3:3. O dvě později minuty přešel Liška přes dva hosty, nahrál před branku, a pro Jana Vopálku už nebyl problém zasunout kotouč za brankáře hostí - 4:3. Hosté si ke konci zápasu vzali Time-out a odvolali brankáře Slováka. Minutu před koncem mohl definitivně zápas rozhodnout domácí Kopic, ale trefil pouze hostujícího hráče stojícího na brankovišti. Ke konci zápasu se snažil hostující Coufal poslat zápas do prodloužení, Blažíček jeho pokusy kryl a z těsné výhry se tak radovali domácí.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner