Reportáž

Po duelu se Znojmem nezůstal pod Ještědem ani bod

L i b e r e c - Po pátečním zápasu proti Třebíči, kdy Bílí Tygři vyhráli 3:1, svitla v hráčích jiskra naděje na lepší časy, na časy výher. Onu jiskru ale uhasil celek HC Znojemští Orli, který si po výhře 7:2 odvezl z města pod Ještědem všechny tři body.

První polovina úvodní třetiny se nesla ve střídavých pokusech o útok na soupeřovu branku. Až v jedenácté minutě se naskytla divákům dvouminutová podívaná, na jejímž konci se Znojmo mohlo radovat z gólu. Po faulování Vopálky dostali hosté možnost zahrát si přesilovku. Tygrům se podařilo vyhodit kotouč z obranného pásma a do šance se dostal Kedršt. S jeho střelou si dokázal gólman Kacetl poradit bez problému. Ani při druhém pokusu se týž útočník nedokázal prosadit. Hosté po tomto nezdaru Liberce dostali puk pod kontrolu a usadili se před Blažíčkem. Po přihrávce od Stehlíka pálil od modré Václav Truhlář. Poprvé v zápase se domácí brankář pouze ohlédl za kotoučem, který skončil za jeho zády. Bílí Tygři se snažili o vyrovnání, ale hosté se ubránili. Ještě v závěru první třetiny padl druhý gól Znojma. Po skončení dvouminutové početní výhody, kterou Liberec odehrál, se hosté natlačili k Blažíčkovi. Kovalský využil zmatku, poslal puk Jakubu Sajdlovi, kterému se podařilo domácího brankáře prostřelit. Znojmo tak vedlo po první třetině 2:0.

Začátek druhého dějství zvládli lépe hosté. Ve třicáté minutě však Znojemští Orli nabídli protihráčům přesilovku pět na tři. Bílí Tygři šance dokázali využít až několik vteřin před koncem výhody. První branku domácích vstřelil Martin Sobotka. Radovat se Severočeši mohli pouhé dvě minuty. Havlík potrestal chybu domácí obrany, když poslal kotouč Jakubu Sajdlovi, který jej do liberecké branky zasunul. Po třetím gólu Znojma vyměnil v bráně Robina Blažíčka Andreas Micka. Viditelná snaha o navýšení skóre se Tygrům vyplatila. Michal Bulíř po přihrávce od Skalického dopravil puk za znojemského Kacetla. Konec třetiny nepřinesl žádnou akci ohrožující ani jednoho z brankářů. Gólově se druhá část utkání více povedla domácím Bílým Tygrům, kteří přehráli Orly 2:1.

Rychlý gól v úvodu třetí třetiny obstaral Jakub Stehlík. Tomu puk na hokejku poslal po vyhraném buly Havlík. Sérii dalších tří branek začal ve čtyřicáté osmé minutě Jakub Sajdl, jenž dokázal uniknout libereckým hráčům. Další gól vstřelil po fatální chybě domácího obránce Matěj Síkela. Liberecký hráč posílal kotouč před vlastní brankou svému spoluhráči, ten jej nedokázal uchránit a Síkela tak dostal příležitost skórovat. Poslední pohyb brankové sítě rezignujících hráčů z Podještědí zařídil Václav Truhlář. Ani tento zápas se neobešel bez emocí. Ján Niko byl vyloučen na pět minut ve hře, plus dostal osobní desetiminutový trest za rány pěstí. Další nemilý okamžik čekal Svijanskou arénu v padesáté deváté minutě, kdy musel být na ledovou plochu přivolán lékař. Znojemského hráče narazil na mantinel Michal Bulíř. I on si vysloužil trest pět minut plus do konce zápasu.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner