Reportáž

V gólovém dostihu junioři na Vítkovice nestačili

L i b e r e c - Liberečtí mladíci přivítali na svém ledě první tým extraligové tabulky Vítkovice Steel. Bílým Tygrům hrubě nevyšla první třetina, kterou prohráli o tři branky. Ani dvě přesné trefy Daniela Skalického neodvrátily vysokou porážku - 4:7.

Po povedeném pátečním zápase, kdy liberečtí junioři přestříleli hosty z Poruby, čekal na Bílé Tygry opět soupeř ze slezské metropole Vítkovice Steel. Vítkovice se momentálně pohybují na prvním místě tabulky, a tak se pod Ještědem dal očekávat zajímavý duel.

Hráči obou týmů se rozjížděli pomalu. První, kdo zahrozil, byli hosté, když po nahrávce Vrány se snažil Sklíbu překvapit Palát. Na konci třetí minuty se k puku dostal Káňa a rozezvonil tyč za domácím brankářem. Do páté minuty se hrál hokej nahoru a dolu, ale žádné vážnější akce k vidění nebyly. V šesté minutě, při hře čtyři na čtyři, nahrál hostující Šedivý Tomáši Bursíkovi, ten vystřelil na domácího brankáře, který neudržel jeho jedovatou střelu a otevřel tak účet utkání – 0:1. Srovnání domácích mohlo přijít za dvě minuty. Filippi nahrál Choholovi, jehož střela skončila na tyči brankáře Taťáka. Odskočit na dvoubrankový rozdíl mohli hosté ve dvanácté minutě. Šedivý se sám prokličkoval libereckou obranou až mezi kruhy a nechal vyniknout lapačku brankáře Sklíby. O devadesát vteřin později nahrál přes celé kluziště Opellt Jágrovi, jehož střela jen těsně minula vítkovickou branku. V čase 15:53 se ale opět měnil stav. Na trestnou lavici usedl mladý Tygr Varga za hákování. Hosté rozestavili přesilovkou deštník a zamkli domácí v obranném pásmu. Šedivý nahrál za branku volnému Vránovi, ten žabičkou našel mezi kruhy volného kapitána Vítkovic Jana Kaňu, který z první rozsvítil červené světlo za Sklíbou - 0:2. Po čtyřiatřiceti vteřinách se stav na ukazateli měnil znova. Z rohu kluziště až před domácí branku nabruslil Palát, zadovkou nahrál Lukáši Vránovi, na kterého už jen zývala prázdná branka – 0:3. V závěru první třetiny mohli domácí děkovat svému brankáři, že se šlo do kabin „jen“ za tříbrankového rozdílu, když půl minuty před sirénou zlikvidoval nejdříve pokus Prokopa a i následnou dorážku vítkovického kapitána.

Prostřední část začala urputnou snahou domácích vstřelit branku. V dobré pozici pálil Liška, jeho střelu vyrazil vítkovický brankář k Nikovi, který prověřil tvrdost masky Taťáka. I domácí se dočkali první branky a to v pětadvacáté minutě. Filippi nahodil kotouč před branku, kde ho důrazem uklidil za brankovou čáru Petr Jágr - 1:3. Na rozdíl jednoho gólu mohl Bílé Tygry přiblížit domácí kapitán Tomáš Liška, jeho pokus ovšem brankář hostů schoval mezi betony. V osmadvacáté minutě zamířil za vysokou hůl na trestnou lavici ostravský Hruzík. Libereckým mladíkům se přesilovka vůbec nepovedla, když hned tři nebezpečné pokusy ostravských hokejistů musel likvidovat brankář Sklíba. V čase 31:40 nahrával před branku Liška, jeho pas našel před brankovištěm Daniela Skalického, kterého nedůrazně hlídal Kaňa, a ten se trefil přesně k tyči vítkovického brankáře - 2:3. Odpověď na branku domácích byla blesková. V čase 32:18 odčinil svou chybu Jan Kaňa, který si najel na přihrávku Šedivého a překonal podruhé domácího gólmana Sklíbu – 2:4. Dvě minuty před poslední přestávkou špatně rozehrál liberecký Jánošík. Puku se zmocnil Slovák, nahrál na střed volnému Ondřeji Palátovi, který střelou švihem vrátil hostům tříbrankové vedení z první třetiny - 2:5.

Poslední dějství začalo velkým tlakem Bílých Tygrů. Nejdříve Bulíř střílel do připraveného vítkovického brankáře a o chvíli později nevyšel blafák Liškovi. Ve čtyřiačtyřicáté minutě už to vypadalo, že puk přešel brankovou čáru po šesté do liberecké svatyně. Vrána předložil puk Sedlerovi, ten vystřelil, jeho střela se odrazila od horní tyčky a puk poskakoval nezbedně na brankové čáře, kde ho lapil do lapačky brankář Tygrů Sklíba. Domácí se opět dostali na dohled dvou branek v čase 45:22. Kulda nahodil kotouč na branku a bruslí ho tečoval za překvapeného Taťáka Daniel Skalický - 3:5. V padesáté minutě hráli domácí v šesti, a tak mohli hosté utnout liberecký tlak přesilovou hrou. Osmnáct vteřin před návratem libereckého hráče na led zkompletoval vítkovický Jan Kaňa, po krásné nahrávce Šedivého, svůj hattrick – 3:6. Za dvě minuty už bylo všechno opět jinak. Za katr putoval Slezan Kucsera a domácím se naskytla přesilová hra. Na modré si vzal puk Jánošík, vypálil prudkou střelu na Taťáka, který vyrazil gumový projektil přesně na hůl Tomáše Lišky, který už nemohl minout prázdnou branku - 4:6. Čtyři minuty před koncem zhatil všechny severočeské naděje na bodový zisk Ondřej Šedivý, který ujel ve vlastním oslabení a o břevno nedal Sklíbovi šanci - 4:7. Hosté už zápas dohrávali v exhibičním tempu a trojice Kaňa, Bursík, Šedivý se neustále snažila navýšit skóre. Deset vteřin před koncem ještě rozezvonil tyčku za domácím brankářem slezský útočník Slovák. Domácí tak svou druhou výhru v řadě nepřidali a připsali si porážku - 4:7.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner