Reportáž

Junioři: Špatná třetí třetina připravila Tygry o body

Šumperk/Liberec - V rámci třiadvacátého kola se liberečtí junioři vypravili na led do Šumperku a vstup do utkání měli výtečný. Po brankách Branislava Vargy a Lukáše Vařechy vedli po čtrnácti minutách 2:0, v dalším průběhu se ale karta obrátila a především kvůli třem inkasovaným brankám z poslední třetiny, se Tygři vrací pod Ještěd s prázdnou.

Jako první se prezentoval tvrdou ránou domácí Měrka již na konci první minuty. Pak však přebrali pomalu iniciativu hosté a Peksa měl často plné ruce práce. Po několika střelách se do šance vměstnal i Malý, Blažíček ale odolal. O necelou minutu později se hosté poprvé prosadili. Nepokrytý Branislav Varga prostřelil Peksu a odstartoval tak tlak hostů. Liberec se snažil tlačit do brankoviště a tato taktika dělala Drakům problémy. Z bezprostřední blízkosti pálil Liška, poté zkoušel zvýšit i Filippi, ale anii on neuspěl. Až Lukáš Vařecha vybruslil před branku, naznačil přihrávku do volného prostoru a přitom chytře bekhendem jemnou technickou střelou zvýšil.

Do druhé třetiny vstoupil Šumperk s výhodou přesilové hry a Přikryl v ní třikrát nebezpečně pálil. Nejprve trefil pouze hruď Blažíčka, druhým pokusem nastřelil tyč a ve třetím nedokázal přesně zakončit z brankoviště. O chvíli později pelášil na Peksu Liška, ale šumperský brankář schoval jeho tvrdou střelu do lapačky. V sedmadvacáté minutě měl prázdnou branku před sebou Jakub Fryč, Blažíček se ale proti jeho střele z kruhů stačil vrátit do branky a chytit ji. V třiatřicáté minutě se protlačili hosté skrz celé kluziště za pouhé tři vteřiny, Peksa ale dokázal pohromě zabránit a udržel Šumperk ve hře. V sedmatřicáté minutě během přesilovky Liberce ujel s Měrkou Přikryl a Svatopluk Měrka nabídl svému spoluhráči perfektní přihrávku do tandemu - Jan Přikryl propálil Blažíčka pod jeho vyrážečkou a snížil.

Liberečtí si první varování nevzali k srdci a tak hned v úvodu třetí třetiny znovu inkasovali. Martin Svoboda zakončil nenápadnou akci přesnou trefou a začínalo se od nuly. V sedmačtyřicáté minutě měl na holi vedení Malý, ale Blažíček jej vychytal. Přesto se Draci dočkali. Nejprve jako předkrm poslal jednoho z hostujících forvardů tvrdým stromem k ledu kapitán Novotný, pak Svobodova vyražená střela dohopsala ke Svatopluku Měrkovi, který do prázdné branky pohodlně rozhodl zápas. Hosté zbraně nesložili, ba naopak. Peksa musel několikrát ostře zasahovat, ale byli to spíš Šumperští, kdo měl triumfy v rukou - zvláště proto, že mohli mířit do prázdné branky. A třetí pokus přes celé kluziště vyšel - Michael Zacpálek v pádu poslal napříč ledovou plochou puk k tyčce a definitivně tak potvrdil domácím tři body.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner