Reportáž

Junioři odmítli v Opavě nájezdy a vezou pod Ještěd dva body

Opava/Liberec – Mladí Tygři zamířili ve čtyřiadvacátém kole juniorské extraligy až do daleké Opavy. Liberecké naděje prohrávaly těsně před závěrečnou sirénou o jednu branku, pak ale z trestného střílení srovnal kapitán Bílých Tygrů Tomáš Liška a na začátku prodloužení poslal bonusový bod do Liberce přesnou trefou Lukáš Vařecha.

V zápase vyvolala rozruch až 15. minuta, kdy se hráč Tygrů Skalický ocitl sám před brankářem, v poslední chvíli jej ale z dobré pozice vytlačil vracející se obránce Žídek. Minutu nato se ale už skóre měnilo. Do volného prostoru před bránou Adama Trenčana si najel Bulíř a po rychlé přihrávce poslal hosty do vedení. Liberečtí hráči se neradovali dlouho, protože v 15. minutě bylo srovnáno zásluhou trefy Vítka. Tímto výsledkem také první třetina skončila.

Úvod druhé části vyšel Opavě dokonale. Na trestnou lavici šel za zdržování hry Niko a nabízenou přesilovou hru využil Žídek, který se trefil krásně do šibenice. Hosté opavskou obranu zlobili a každou nedůslednost a chybu potrestali. Ve 26. minutě vznikl před Trenčanem závar, obránce Mulač se zmocnil puku a nekompromisně zavěsil. V polovině utkání měli hosté možnost dostat se do vedení v přesilovce pět na tři. Nicméně početní výhoda nepřinesla Liberci vůbec nic. Rozhodnout měla tedy až poslední třetina.

Ve 46. minutě se nadechl k sólu Herman a vše musel řešit až pohotový zákrok Sklíby. Potom tvrdě narazil Hermana na mantinel Niko a zápas tímto zákrokem pro libereckého hráče skončil. V přesilové hře, dvacet sekund po jejím zahájení, poslal kotouč Plánovský kolegovi Vítkovi a ten přidal třetí gól. Několik chvil poté měl velkou šanci domácí Vlašánek, který ale z blafáku gólmana nepřekvapil.

Minutu a půl před koncem vznikla před opavskou svatyní nepřehledná situace, při které jeden z opavských hráčů posunul úmyslně bránu a bylo nařízeno trestné střílení. Kapitán Liška využil danou situaci na sto procent. Utkání dospělo do prodloužení. Po padesáti vteřinách hry projel jako nůž máslem opavskou obranou Vařecha a střelou nad lapačku rozhodl celý zápas.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner