Reportáž

Juniorům se dařilo v Ústí

Ú s t í n/L - Po dvou domácích výhrách uspěli Bílí Tygři na ledě v Ústí nad Labem. Po výhře nad domácími Lvy přivezli hráči pod Ještěd všechny tři body a jsou na jedenáctém místě extraligové tabulky.

Po vzájemném oťukávání a zahřátí obou gólmanů se v 8. minutě prosmýkl mezi obránci Skalický, ale Petrásek jeho pokus zlikvidoval. Hosté se ale udrželi na puku a o několik okamžiků později je do vedení poslal Liška. Domácí hokejisté zvýšili obrátky a o 3 minuty později, po Janíčkově nahození, bekhendem vyrovnal Kentoš. Vední strhli Tygři na svoji stranu ve 13. minutě, když se po chybě Šaršoka prosadil Lemfeld. Brzy nato byl vyloučen Bříza a Liberečtí svou přesilovku dokázali zužitkovat. Brankovištěm poslal puk Klíma a Bulíř se před odkrytou brankou prosadil přes Zákoutského - 1:3.

Už po půlminutě druhé třetiny hráli domácí svoji první přesilovku, ale příliš nebezpeční při ní nebyli. Repete si mohli dát ve 25. a poté i ve 29. minutě, ale tentokrát na branku soupeře téměř nevystřelili. Naopak Petrásek musel řešit brejk Bulíře. Ve 33. minutě se hosté radovali z další branky, ta ale nemohla být uznána, protože byla dosažena nohou. O chvíli později se už ale radovat mohli. V závěru přesilovky se trefil Chochola. Poté si zahráli domácí minutu a půl dvojnásobnou přesilovku, vedli si při ní ale s obvyklou úspěšností. Domácí mizérii podtrhl gól 11 vteřin před druhou sirénou, když se mezi betony Petráska trefil Klíma.

Už v úvodní minutě třetí třetiny zazvonila tyčka Petráskovy svatyně. Ve 46. minutě, v oslabení, pálil v dobré pozici Brož, ale netrefil poloodkrytou branku. Poté se hra přelévala ze strany na stranu, přibylo vyloučených, ale žádná ze střel do sítě nezamířila. V 55. minutě hráli domácí další, tentokrát třičtvrtěminutovou, dvojnásobnou přesilovku, ale lepším mužstvem se při ní ukázali hosté. Lvi se prakticky nedostali do útočného pásma. Poslední slovo měli sice domácí, z přečíslení se trefil Holomek, ale nic to nezměnilo na tom, že v souboji kočkovitých šelem se radovali Tygři.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner