Reportáž

Junioři: Série výher pokračuje

Liberec - O prvním domácím vítězství roku 2009 rozhodla první třetina sobotního utkání. Bílí Tygři přivítali na svém ledě celek KLH Chomutov a opravdu bylo na co koukat. Všechny branky domácích padly za záda chomutovského gólmana v prvním dějství. Dvoubrankový náskok vydržel Tygrům více než dvacet minut, vyrovnat ale soupeřům nedovolili.

Na domácím ledě hráli Bílí Tygři letos poprvé. Diváci, kteří přišli hráče podpořit, zhlédli velmi pěkný, aktivní hokej. Do první šance se v úvodu dostal Skalický, kterému na červenou přihrál z obranného pásma Liška. Skalický dojel až před brankáře, ale kotouč za Hollého nedostal. To Chomutov měl větší štěstí. Svou neodbytností se zasloužil o první gól zápasu. Hra před Sklíbou ve čtvrté minutě přinesla šance pro Kalinoviče, který dvakrát vystřelil na libereckou branku. Ani jedna z jeho střel brankovou síť nerozhýbala. Až Roman Chlouba dokázal zvednout svou ránou chomutovskou střídačku na nohy – 0:1. V osmé minutě připravil Liška šanci pro Kuldu. Po vyhraném souboji u mantinelu poslal svému spoluhráči kotouč, který přistál Hollému rovnou v lapačce. O dvě minuty později už bylo veseleji. O vyrovnávací gól se postaral Michal Bulíř - 1:1. Chomutovský Hofmeister téměř docílil opětovnému navýšení skóre svého týmu, když svou tvrdou střelou potrápil Sklíbu. Liberecký brankář se musel ujistit, zda kotouč mezi sevřenými betony neprošel. U druhého gólu Liberce ve třinácté minutě odvedla, stejně jako u prvního, skvělou práci formace Klíma, Bulíř, Kedršt. Bulíř vybojoval puk za chomutovskou brankou, poslal ho Jaroslavu Kedrštovi, kterému už nedalo velkou práci Hollého překonat. A ještě do třetice všeho dobrého. Bílí Tygři využili přesilovky a v patnácté minutě se po přihrávce Skalického prosadil Lukáš Mizerík. V závěru třetiny dostala liberecká hráčská lavice trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Ačkoliv si dokázal Chomutov vytvořit tlak v útočném pásmu, připravili si pár střeleckých šancí, na Sklíbu nestačili.

Do začátku druhé třetiny nastoupili hokejisté KLH Chomutov s padesáti tří vteřinovou početní výhodou pět na tři. Domácí, v čele s Vojtěchem Sklíbou, však odvedli výbornou obrannou práci. Od páté minuty si Chomutov vytvořil několik pěkných šancí. Ať už šlo o střelu Rutty od modré, perfektní spolupráci Bečváře se střelcem prvního gólu Chloubou nebo útok Hauera s Kůsem. Ani jeden z pokusů nepřidělal libereckému brankáři větší obtíže. Na druhé straně vyzkoušeli pozornost Hollého Klíma a Bulíř. Ve třicáté druhé minutě byla potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě chomutovská lavice. Tygři měli snahu předvést se domácímu publiku, Chomutov však nedovolil soupeřům žádnou výraznou možnost. Jen těžko se Severočeši dostávali do útočného pásma. Už to vypadalo, že si Bílí Tygři udrží dvoubrankový náskok po celou druhou třetinu, když chomutovští hráči ukázali, že rozhodně nejsou jednoduchými protivníky. Ve třicáté osmé minutě prověřil Sklíbu nečekanou střelou Bečvář. Liberecký brankář vyrazil puk betonem do rohu kluziště, odkud ho jeden ze spoluhráčů poslal pryč z obranného pásma. Pouze na chvilku se dostali liberečtí hokejisté před Hollého. Dostál vyvezl kotouč zpět k chomutovskému cíli. Druhý gól zajistil svému celku po přihrávce Kovacsika kapitán Jakub Mužík.

I třetí dějství se neslo ve střídavých možnostech na obou stranách. Ve třetí minutě si počkal Chlouba napravo od Sklíby na přihrávku, kotouč vystřelený z jeho hole prošel pouze brankovištěm. Na druhé straně Liška dokázal projít až před Hollého, jeho bomba šla mimo branku. Jednu z největších šancí vrátit skóre na dvoubrankový náskok, měl Klíma. Bulíř mu poslal puk přímo před branku, než se rozhodl vystřelit, vypíchl mu kotouč z hole jeden z chomutovských obránců. Ve čtyřicáté sedmé minutě ohrozili svým útokem libereckého gólmana Kalinovič a Szakal. O minutu později vystřelil po vyhraném buly Chlouba, kotouč narazil na levou tyč liberecké svatyně. V padesáté minutě připravil Bulíř pro Klímu vyloženou šanci, neposlušný kotouč však nedokázal útočník zachytit. Domácí hráči měli i další možnosti. V padesáté třetí minutě dokázal Mizerík ujet do útočného pásma, z rohu hřiště nahrál zpět na modrou Klímovi, jeho dělovka šla vysoko nad Hollého branku. O dvě minuty později vystřelil přímo na chomutovského gólmana Kedršt, Hollý přikryl puk před dojíždějícím Bulířem. Jedenáct vteřin před zazněním závěrečné sirény si Chomutov vyžádal oddechový čas. Ani hra bez brankáře nepomohla hostům k vyrovnání, a tak všechny body zůstaly v Liberci.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner