Reportáž

Liberečtí junioři pokračují v dobrých výkonech, přehráli i silné Budějovice

L i b e r e c - V sobotním zápase, ve kterém se utkali Bílí Tygři s budějovickým Mountfieldem, zůstalo vítězství doma. V novém roce se libereckým juniorům opravdu daří. Po třech úspěšných vítězstvích si opět, již po čtvrté, mohou na své konto připsat další body.

Do první třetiny nastoupili domácí hned se dvěma šancemi, které jim překazily Klestilovy pohotové zákroky. Poté se Severočeši dostali pod velký tlak, a to díky nepřesným přihrávkám, čehož začal využívat Mountfield a jejich úspěšnou hru zakončila Klementova nebezpečná střela na Micku.

Ani liberecký Niko po Jánošíkově přihrávce nevyužil svou šanci a Jihočeši se ujali kotouče. To jim však nebylo moc platné a i přes veškerou snahu hráčů obou týmů v první třetině zůstalo skóre stejné, 0:0.

Druhá třetina se víceméně podobala té první. V úvodu projevil snahu Sobotka a o pár minut později ho následoval Bulíř, který se snažil kotouč protlačit za betony Klestila, bezúspěšně. Další obrovskou šanci zaznamenali domácí ve chvíli, kdy se po rozehrávce puku ujal Filippi a doslova se prodral přímo před Klestila.

Mountfield ale rozhodně neměl v plánu ztrácet čas, kotouče se zmocnil Semrád a tím připravil Mickovi pár nepříjemných chvilek. Konec druhé třetiny patřil budějovickému Dietzovi, který vzbudil naděje hned na dva góly, ale zkušený Micka svůj tým opět podržel.

Třetí třetina začala u liberecké brány hned několika střelami na Micku. Ten však silnému náporu Jihočechů odolával a kotouč dokázali do svých tlap získat Tygři. Ti se bezhlavě vrhli do budějovického obranného pásma a za asistence Vařechy a Klímy dokázal Tomáš Liška poslat přesnou střelu do brány svého soupeře.

Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Kedršt probojoval kotouč před Klestila, Jaroslav Vlach ho dorazil, a proměnil tak svou šanci. V příštích minutách se Mountfield zaměřil spíše na obranu než na útok, a tak čas plynul bez využitých šancí až do chvíle, kdy se osmělil Kedršt a sám vyjel na Klestila. Na pomoc mu přispěchal pohotový Jaroslav Vlach a kotouč dorazil do levého rohu protihráčovy brány.

Mountfield se ale nehodlal smířit se stavem 0:3 a přitvrdil. Poslední dvě minuty se odehrály před Mickovou branou a hosté je úspěšně zakončili. Micka ztratil přehled a za asistence Polodny na něho vystřelil Jiří Frebauer, kotouč se odrazil od libereckého hráče v brankovišti a zamířil přímo za záda Micky. Za stavu 3:1 skončil zápas ve prospěch domácích.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner