Reportáž

Řež na Kladně vyzněla lépe pro domácí, pobití junioři ztratili v poslední třetině všechny body

Kladno/Liberec - Stejně jako se do svého finiše blíží O2 extraliga, tak pomalu končí své boje v základní části i mládežnické týmy. Liberečtí junioři se zatím drží v pohodovém středu tabulky, a tak je ani nemusí příliš mrzet sobotní prohra proti energetikům z Kladna. Postup do play-off by jim již nikdo vzít neměl, Bílí Tygři si proto mohli dovolit nastoupit i se značně okleštěnou sestavou.

Kladenští mladíci si proti velmi úzkému kádru Bílých Tygrů šli pro tři body již od samého začátku, když zásluhou kanonýra Čurdy vyhráli úvodní část poměrem 1:0. "První třetinu jsme hráli hrozně, Kladno bylo lepší a bylo štěstí, že jsme prohrávali jenom o jeden gól," komentoval zápas liberecký útočník Lukáš Mizerík.

Jeho mužstvo však v prostředním dějství dokázalo zásluhou Skalického a Kedršta nepříznivý průběh zvrátit, a Liberec se tak alespoň na chvíli dostal do vedení. Jenomže hokejisté s bleskem na dresu ihned po druhé trefě hostů odpověděli, skvělý Čurda si další trefou pomalu rozjížděl své skvělé představení. "Soupeř se pak dostal na koně a už nás k ničemu nepustil," litoval Mizerík inkasovaného gólu.

To už ovšem na hřišti dávno nebyl vyloučený kladenský útočník Hrdlička, jenž si v patnácté minutě vysloužil za nebezpečný zákrok na Müllera trest do konce zápasu. "Byl to jasný faul a vyloučení bylo naprosto zasloužené. Muller stál zády k mantinelu a soupeř do něj narazil v plné jízdě," popsal Mizerík zákrok, po němž si Tygři zahráli dlouhou pětiminutovou přesilovku. "Možná to ale byla i trošku chyba našich beků, kteří si to tam po mantinelu špatně přihráli a kvůli tomu pak celá sitauce vlastně vznikla," všiml si forvard Severočechů.

Bílí Tygři nakonec nezvládli třetí část, v níž dostali od svého soka další tři branky. Dvě z nich při tom ale padly až v samém konci, když hosté nechali ve snaze o vyrovnání příliš volného prostoru na vlastní polovině.

Vypjatý konec pak ještě gradoval hromadnou bitkou, při které si seniorskou extraligou ostřílený sudí Jebavý ani nestačil zapisovat tresty. Do kabin museli putovat hned čtyři hokejisté, na výsledek však šarvátka už žádný vliv neměla. "Možná by se to za rvačku označit dalo, nebylo to ale nic hrozného, mladý kluci se prostě prali...," nedělal Lukáš Mizerík ze šarvátky žádnou vědu.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner