Reportáž

Zápas proti Pardubicím juniorům vůbec nevyšel

L i b e r e c - Nepříliš povedený zápas sehráli liberečtí junioři proti hráčům Pardubic. Severočechům utekl už samotný začátek utkání a po první třetině prohrávali již 3:0. Hosté si i nadále kontrolovali výsledek zápasů a jedinou branku Tygrů zaznamenal až v samém závěru duelu útočník Michal Bulíř.

Ačkoliv podle pohledu na tabulku měl být favoritem domácí celek, úvod utkání patřil jasně hostům. Východočeši se totiž dokázali prosadit již ve dvaapadesáté vteřině, když se po střele Buchteleho z dorážky prosadil Tomáš Kaut. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat a v polovině třetí minuty už to bylo 0:2. Závaru před Mickovou brankou využil Lukáš Pilař, a i když s notnou dávkou štěstí, doputoval kotouč z jeho hole až za brankovou čáru.

Liberečtí se připomněli až v páté minutě střelou Lemfelda a v osmé pokusem Kedršta, který se ihned po vhazovaní dostal k zakončení, Landsman byl ale pozorný. Domácí byli chvíli aktivní, pak se ale opět dostali do útoku hráči Moelleru a tlak první řady, vedené extraligou vyzkoušeným Radilem, využil nejproduktivnější hráč Pardubic Jan Buchtele - 0:3. I závěr prvního dějství patřil svěřencům kouče Rohlíka, dvě přesilovky po faulech Nika a Pulce už ale další branky nepřinesly.

Severočeši si v úvodu druhé části zahráli přesilovku, ve které Landsmana prověřili Kedršt a po něm Mizerík. Gólman hostů byl ale pozorný, a tak se skóre měnilo na druhé straně. V čase 24:39 využil zaváhaní liberecké obrany Filip Stoklasa, který přesnou střelou z mezikruží zvýšil již na 4:0. Domácí se pak na chvíli zvedli, v dobré šanci byl Bulíř a v následné přesilovce byl blízko snížení Kedršt. Prvního jmenovaného ale vychytal Landsman a teč druhého zastavila tyč.

A když se pak neujal ani tlak Klímy s Lemfeldem, rezignovali domácí a přenechali aktivitu hostům. Jejich náskok mohl navýšit Stoklasa, ale neprosadil se, i tak bylo ale po čtyřiceti minutách o majiteli třech bodů rozhodnuto.

Třetí část se dohrávala už víceméně z povinnosti. Tygrům vázla kombinace a Východočeši už se do útoku také tolik nehnali. Když se jim ale v padesáté minutě naskytla možnost takřka padesát vteřin dlouhé přesilovky pět na tři, tak neváhali a dokázali ji rychle využít. Na modré napřáhl Lukáš Radil a jeho rána, kterou Micka příliš neviděl, skončila až v síti. Dvě minuty na to přidali hosté šestý gól, a tomu pátému byl hodně podobný, jen s tím rozdílem že od modré čáry vypálil kapitán Moelleru Marek Drtina. Micka po tomto gólu opustil brankoviště a mezi tři tyče liberecké branky se postavil Sklíba.

Když už to vypadalo, že utkání skončí výsledkem 0:6 a Landsman v pardubické kleci udrží čisté konto, dokázali se Bílí Tygři přece jen prosadit. V čase 59:03 se po střele Mizeríka, dorážkou z úhlu trefil Michal Bulíř. Po výhře 6:1 se ale ze tří bodů zaslouženě radovali Východočeši.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner