Reportáž

V Boleslavi vedli starší dorostenci 2:0, nakonec se ale vrací bez bodu

Ml.Boleslav/Liberec - Po páteční výhře v prvním kole nad Českými Budějovicemi se v sobotu vydali starší dorostenci do Mladé Boleslavi. Na středočeském ledě nezačali mladí Tygři vůbec špatně a po brankách Matěje Psoty a Ladislava Bittnera vedli již 2:0. Dobře rozjetý náskok ale Liberečtí ztratili v oslabeních a po prohře 3:2 se domů vrací s prázdnou.

Domácí si v úvodních minutách počínali aktivněji, liberecký gólman měl ale snadnou práci. Tygři výrazněji zahrozili pouze jednou, kdy tečovanou střelu od modré skvěle kryl Will. V jedenácté minutě nastala hořkosladká chvilka pro domácí. Bičiště sice po pěkné kombinaci prostřelil Jelínka, ale branka mu nemohla být uznána, jelikož hráč, jenž mu asistoval, nebyl uveden v zápisu o utkání a jeho účast ve hře tak byla neregulérní. Do šatny se tak šlo za bezbrankového stavu.

 
 
Ani první trefa Ladislava Bittnera v sezóně k vítězství nepomohla
 
 
Do druhé třetiny vstoupili lépe Tygři a jejich snažení přineslo ovoce. Ve čtyřiadvacáté minutě obral Mikyska za bránou domácího obránce o puk, předložil ho Matěji Psotovi, a ten už si s zakončením věděl rady.

V sedmadvacáté minutě byl vyloučen boleslavský hráč za hrubost, ale domácí se bránili dobře. Když už se zdálo, že nejhorší přežili, vybojoval Slivka puk ve skrumáži těl a podél mantinelu uháněl na Willa. Do tandemu s ním vystartoval Ladislav Bittner a využil přesnou nabídku ke skórování.

Náladu si Boleslavští zvedli už za čtyři minuty, kdy Lhoták zadovkou uvolnil Milana Ficka, a ten se štěstím protlačil puk do brány skulinkou mezi tyčkou a betonem libereckého brankáře. Domácí tak po druhé třetině odcházeli s výsledkovým mankem 1:2.

Liberečtí se od začátku třetí třetiny snažili o navýšení gólového rozdílu. Hned v úvodu se vynutili vyloučení a měli obrovskou šanci skórovat. Boleslavské hokejisty zachránila od pohromy tyč. Psala se pětačtyřicátá minuta, když nastal zlomový okamžik utkání. Liberecký útočník Maďar tvrdě fauloval a za úder do oblasti hlavy šel předčasně do sprch. Domácím se tak naskytla šance utkání zvrátit ve svůj prospěch v pět minut trvající přesilové hře. A také tak učinili. Nejprve se po pěkné přihrávce Chalupy trefil přesně Luděk Škop, následně zbytečně fauloval liberecký hráč gólmana Willa a vylepšenou přesilovku využil po asistenci Vrby střelou od modré Vojtěch Mozík a dokončil dokonalý obrat na 3:2.

Tygři najednou měli co dohánět a museli tvořit hru. Nové situaci se přizpůsobil i obraz hry. Liberec byl nejblíže vyrovnání před koncem zápasu, kdy jim situaci ulehčil vyloučením domácí hráč. Liberec odvolal dvě minuty před koncem gólmana a zkoušel power play 6 na 4. Boleslavští již ale utkání velkou bojovností a obětavostí dotáhli do vítězného konce a připsali si první letošní vítězství.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner