Reportáž

Přetahovanou s Hradcem zvládli lépe starší dorostenci Liberce, vyhráli 3:2

L i b e r e c - Po prohře v Mladé Boleslavi Bílí Tygři opět bodovali, když těsným výsledkem porazili Hradec Králové 3:2. Hrdinou utkání se stal Daniel Miškovský, který se v zápase trefil hned dvakrát. Druhá branka libereckého útočníka měla nakonec i vítězný podtext, a tak všechny tři body zůstávají doma pod Ještědem.

V první třetině byli domácí aktivnějším celkem. Hned podle prvních okamžiků zápasu bylo zřejmé, že Liberec bude chtít na domácím ledě jít co nejdříve do vedení, zatímco hosté přijeli vycházet ze zabezpečené obrany. Aktivitu libereckých tygrů ovšem hradečtí hokejisté řešili fauly, a proto se v během první třetiny museli hned čtyřikrát bránit v oslabení. Liberečtí ovšem ani jedné početní výhody využít nedokázali, a tak se do šaten odcházelo za bezbrankového stavu.

Ve druhé třetině už se střelecká bilance obou celků zlepšila. Nejprve otevřel skóre zápasu ve vlastním oslabení pohotovou dorážkou David Morong. Hradečtí odpověděli o čtyři minuty později gólem v přesilové hře. Na její využití stačily hostům jen čtyři vteřiny. Po vyhraném vhazování vypálil Aleš Půlpán a trefil hokejku Filipa Ropického, který svou tečí srovnal na 1:1. Ve 35. minutě byl Liberec zpět ve vedení. Daniel Miškovský projel celé kluziště, ukázal své číslo na dresu hradecké čtveřici bránících hráčů a propasíroval kotouč až za brankovou čáru. Zřejmě rozhodující okamžik měl přijít ve 36. minutě, kdy Hradec šel do třech. Liberec mohl potvrdit své vedení a třetinu v klidu dohrát. To se však nestalo a navíc přišla vyrovnávací branka. Zdeněk Čáp vyvezl kotouč z obranného pásma, prostrčil na volného Daniela Filipa a ten nadvakrát dostal kotouč mezi betony brankáře Jelínka až do branky.

V závěrečné dvacetiminutovce rozhodla o osudu utkání jediná branka. A paradoxně byla znovu v oslabení. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu si na modré čáře nerozuměli Čáp s Pánkem. Snaha o rozjetí další přesilovkové kombinace už byla marná. Agilní Daniel Miškovský se zhruba dva metry před brankářem Mahdalem zmocnil kotouče a střelou těsně nad ledem vstřelil rozhodující branku zápasu. Hradečtí měli poté několik dobrých příležitostí k vyrovnání. Jednoznačně největší měl v 55. minutě Daniel Filip, když jeho tvrdá střela švihem orazítkovala horní tyč Jelínkovy branky. A protože se Hradec neprosadil ani v závěrečné hře v power-play, zvítězil Liberec v atraktivním utkání v poměru 3:2.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner