Reportáž

Dorost porazil v tvrdém souboji hostující HC Duklu Jihlavu 4:2

V pátém kole extraligy přivítali domácí dorostenci Bílí Tygři Liberec na svém ledě HC Duklu Jihlava. To, že se libereckému dorostu letos opravdu daří, může potvrdit již čtvrtá výhra z pěti odehraných zápasů. I přes velmi kvalitní defenzivu a ofenzivu Dukly se dokázali Tygři prosadit a zvítězit o celé dva góly.

Do začátku utkání vstoupily oba týmy se stejnou vervou a jejich síly a touha zvítězit byla značná na první pohled, a tak bylo poněkud zarážející, že se první minuty obešly téměř bez šancí. Jako první se přestali ostýchat domácí, kdy se ve třetí minutě chopil šance Urban a vystřelil na Šťastného, ale kotouč skončil pod gólmanovými betony. O minutu později Urbana následoval domácí Psota, jehož střela zamířila do Šťastného lapačky. Do třetice se o zvýšení skóre pokusil Hloušek, jenž si pro gólmana připravil nebezpečnou dorážku. Ta se hostujícímu brankáři podařila odrazit přímo pod hokejku jihlavského kapitána Zídka, který neproměněnou střelou zakončil první pětiminutovku hry. V průběhu severočeské přesilovky se hra opět vrátila do obranného pásma Jihočechů. V šesté minutě se kotouče ujal Patrik Maďar, který za asistence Daniela Miškovského vypálil ostrou ránu, která skončila v levém rohu Šťastného brány. Z pozice hostujícího gólmana bylo zřejmé, že neměl dostatečný prostor pro sledování hry. První třetina patřila především domácím, jimž prospělo časté vylučování hráčů z Vysočiny a jejich chyby. Ve čtrnácté minutě si právě díky Tobolově chybě vynutil Patrik Maďar trestné střílení a již podruhé zvýšil skóre domácího týmu, tentokrát na 2:0. Nyní začali chybovat i domácí a hosté měli možnost zahrát si přesilovku pět na tři. Nejprve na Krkošku dorážel Zdražil, pak se puku zmocnil Prokš a za asistence Pěšky za záda Krkošky v osmnácté minutě dosadil kotouč Ladislav Hlaveš – 2:1.

Do druhé třetiny Jihlavští vstoupili s větší bojovností. Ve dvacátédruhé minutě si hosté vynutili opět přesilovku pět na tři, jíž nevyužili. Naopak je překvapil domácí Bittner, který se dostal k puku a sám vyjel a vypálil na Šťastného. To Duklu zřejmě vyprovokovalo a další minuty zápasu se odehrávaly v obranném pásmu Tygrů. Skvěle se zde profiloval především Hlaveš, který po přesné přihrávce Pěška vystřelil na Blažka a ten kotouč zalehl. Ve dvacátépáté minutě se k obrovským šancím dostal i Liberec, kdy Šťastného potrápil zejména Patrik Maďar. Druhá třetina patřila Dukle a jejich ofenzivě. Domácí hráči byli často vylučováni ze hry a jihlavští útočníci Blažkovi připravili perné chvilky. Obrovskou šanci překazil Blažek Hlavešovi a jeho ostré střele ze středního pásma, následně pak Matějkovi, který se snažil kotouč dorazit do brány. Ve třicátédruhé minutě na Blažka vypálil Ludvík, ale Blažek opět podržel svůj tým. Dukla téměř nepustila domácí k šancím, ale ti si přesto udrželi ve druhé třetině čisté konto.

Třetí třetina začala přesilovkou Jihlavy a hrálo se opět před bránou Tygrů. V prvních minutách zahnali hosté Blažka do úzkých a to trojitou akcí, kdy na něho vypálili Prokš, Brychta a Hlaveš téměř za sebou. To zřejmě Blažka rozčílilo a následně dostal od rozhodčích desetiminutový osobní trest za nesportovní chování, který si za něho na trestné lavici odseděl Hloušek. Hosté neztráceli čas a snažili se proměnit své šance. Štěstí nepřálo Zadražilovi, který trefil levou tyčku Blažkovy brány a zakončil tak sérii střel na domácího gólmana. Štěstí naopak přálo Tygrům. Ve čtyřicátésedmé minutě se kotouče zmocnil Ladislav Bittner a vypálil na Šťastného, od kterého se puk odrazil a doslova doskočil do brány. V padesátédruhé minutě inkasoval od Jana Ludvíka po přihrávce Zídka do levého rohu brány kotouč Blažek a hosté snížili skóre na 3:2. V padesátépáté minutě si nechal uniknout velkou šanci Zadražil, který se po nešikovném odražení puku domácího gólmana snažil kotouč dorazit do brány. Závěrečný gól inkasovali hosté v padesátéšesté minutě, kdy skvěle za asistence Maďara a Miškovského na Šťastného vypálil Patrik Urban a kotouč se začernal v levém horním rohu za zády Šťastného 4:2.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner