Reportáž

Starší dorostenci vedli nad Boleslaví už 2:0, o svůj nadějný náskok ale přišli již ve druhém dějství

L i b e r e c - Po menším zaváhání z pátečního zápasu proti Budějovicím si chtěli starší dorostenci Bílých Tygrů vylepšit svoji bilanci v zápase proti Mladé Boleslavi. Do utkání vlétli liberečtí mladíci lépe a po první dvacetiminutovce vedli o dva góly, ve druhém dějství ale jejich defenziva nezažívala nejlepší časy. Boleslavští otočili duel čtyřmi brankami v krátkém časovém sledu. Ve zbytku utkání se Středočeši prosadili ještě jednou, čímž definitivně zmařili liberecké naděje.

Od úvodního hvizdu začali aktivněji hosté, kteří první minuty zápasu hodně nebezpečně operovali před domácí klecí, liberecká obrana ovšem odolávala. Tygři se do zápasové tempa dostávali pozvolna, první zákrok si mladoboleslavský brankář připsal až později, když vytěsnil ramenem střelu Psoty. O pár minut později se mohli Liberečtí dostat do vedení, Bittner se řitil sám na hostující svatyni, trefil ale pouze Willovu lapačku.

Od tohoto momentu začali přebírat otěže zápasu domácí mladíci, Hloušek se zjevil zcela sám před Willem, z bezprostřední blízkosti však neuspěl. Podobně dopadl také jeho spoluhráč Schutz, který pálil přímo z buly, boleslavský brankář byl připraven. Skóre se měnilo až v jedenácté minutě, Kouba využil hrubky boleslavské obrany a pádil sám na Willa, jeho rána skončila pouze na tyči, odkud se kotouč odrazil zpět do brankoviště, kde jej pohotově do sítě uklidil dojíždějící Daniel Miškovský - 1:0

Miškovský mohl navýšit liberecké vedení o pár minut později, v závaru před brankovištěm ale nepřetlačil hostující beky. Poté přišla kritická poslední minuta z pohledu hostí. Jakoby Středočeši odehráli pouze osmnáct minut v první periodě, v posledních šedesáti sekundách totiž předvedli několik hrubých chyb. Tu první z nich nepotrestal v samostatném úniku Beníšek, jeho střelu zastavila tyč boleslavské branky. Druhou šanci už ale Tygři využili, Ladislav Bittner trestal laxní přístup hostujících obránců druhou brankou - 2:0.

Prostřední část utkání začali znovu lépe hosté, Škop ani Babický ovšem z levého kruhu neuspěli. Podobně dopadl také jejich spoluhráč Brandejský, který nechal vyniknout Blažka. Následovala liberecká pětiminutovka hrůzy! Tygři evidentně uklidněni svým vedením nechávali soupeři až moc prostoru, z ničeho nic se na domácí svatiny řitilo trio hostujících borců, vše nakonec vyřešil David Koudela individuálně a uspěl - 2:1. Další zásah zaznamenali Středočeši o minutu později, při hře 4 na 3 uspěl dělovou střelou z mezikruží znovu David Koudela - 2:2

Ani vyrovnaný stav nenabudil Tygry k aktivní hře, a tak pokračovali ve své ofenzivní smršti Boleslavští, ve třicáté minutě se prosadil Tomáš Hyka, čímž donutil domácího trenéra k uspořádání a hlasitému napomínání své družiny. A o chvilku později mohlo být vyrovnáno, Schutz nalezl krásnou přihrávkou uplně volného Bartejse, který, ač byl několik vteřin sám před mladoboleslavkou svatyní, nedokázal skórovat. To bylo ale od domácích znovu na dlouhou dobu vše, do polospící tygří obrany vlétl Tomáš Hyka a navýšil hostující vedení - 2:4. V závěru druhého dějství to ještě zkoušel Babický, Blažek se ale blýskl skvělým zákrokem.

Třetí třetina začala opatrně, liberečtí hokejisté zlepšili pohyb a nedarovali soupeři tolik prostoru jako v předchozí dvacetiminutovce. Psota nalezl před brankovištěm volného Mikysku, který se pokoušel zadovkou nalézt ještě lépe postavené spoluhráče, tam však nikdo z nich neoperoval, a kotouče se tak zmocnili Boleslavští. Menší tlak domácích byl utlumen dvojnásobnou přesilovkou soupeře, v ní stojí za zmínku pouze rána Škopa z levého kruhu. Následoval mírný tlak libereckých mladíku, který byl zbytečně utlumen dvouminutovým trestem pro hráčskou lavici, ve kterém byl blízko dalšímu hostujícímu zásahu Frolík, z bezprostřední blízkosti však vysoko přestřelil, oslabení tak Tygři přežili a o několik minut později si mohli vyzkoušet dokonce dvojnásobnou početí výhodu, velký tlak zakončil Dám střelou pouze do Willa.

Od tohoto momentu se hra hodně kouskovala, rozhodčí rozdal několik trestů, ten největší si vykoledoval domácí Psota, který tvrdě atakoval protihráče a dostal pětiminutový trest. Dlouhou početní převahu Středočeši využili, Babický pálil od modré, Blažek vyrazil kotouč pouze přd volného Tomáše Hyku, který neměl problém zakončit a kompletovat svůj hattrick. V posledních minutách pálil nebezpečně ještě domácí Dám, jeho ránu z vrcholu levého kruhu ale Will vyrazil. Plný počet bodů si tak z města pod Ještědem odváží Středočeši.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner