Reportáž

St. dorost: Jediný gól na Duklu nestačil

Jihlava/Liberec – V pátečním dvanáctém kole extraligy staršího dorostu zamířili liberečtí mladíci na led jihlavské Dukly a utkání se jim příliš nevydařilo. Domácí si prakticky po celý průběh duelu drželi brankový náskok a jediný gól Severočechů zaznamenal kanonýr Josef Mikyska. Reputaci si dorostenci mohou zlepšit již v sobotu, kdy hostí Havlíčkův Brod.

Od úvodní minuty nebylo znát, že oba soupeře od sebe dělí v tabulce deset. Liberecké šelmy působily poněkud krotce a toho domácí využili v sedmnácté minutě. Patrik Přidal obkroužil klec hostů a zasunul přesně k tyči. Červenožlutí šli do vedení 1:0.

Stejný obraz hry nabídla i druhá třetina. Dukla navyšovala svůj náskok. Prvním úspěšným střelcem byl Filip Matějka, který tečoval ránu Čurilly - 2:0. V devětatřicáté minutě se Marek Prokš dlouho projížděl v útočném pásmu, až se rozhodl zakončit. To byla dobrá myšlenka, která znamenala tříbrankové vedení domácích - 3:0

Do závěrečného dějství nastoupili jihlavští mladíci s jasnou taktikou. Poctivá defenzíva založená na výborném výkonu brankáře Davida Ritticha, podpořená rychlými brejky. Přesto se hostům povedlo skórovat.

Z důrazu před Rittichem vytěžil branku na 3:1 Josef Mikyska. Jenže Liberečtí začali chodit na trestnou lavici častěji než na svoji střídačku a pro Jihlavu by byl hřích, nespočet přesilovek nevyužít. V šestapadesáté minutě dal Marek Prokš hostům jasně najevo, že Dukla přesilové hry umí - 4:1.

Do konce zápasu už žádná branka nepadla, a tak Dukla porazila Liberec 4:1.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner