Reportáž

Ani třetí venkovní zápas starším dorostencům nevyšel, tentokrát nestačili na Boleslav

Ml.Boleslav/Liberec - Sérii tří zápasů hraných na ledě soupeře zakončili starší dorostenci duelem v Mladé Boleslavi. Po prohrách v Pardubicích a Budějovicích nestačili Bílí Tygři ani na Středočechy, kterým podlehli už potřetí v sezóně. Tentokrát se pod Ještěd vrací s výsledkem 2:0.

Domácí v úvodu svého soupeře nešetřili, žádná doba hájení. Hned v první akci zápasu vtrhli do útočné třetiny Koudela se Škopem a druhý jmenovaný pořádně zaměstnal libereckého gólmana Jelínka. Poté jako kdyby se hra zklidnila i díky trestům na obou stranách a následné hře čtyři na čtyři. Boleslavští však měli i přesto o něco více ze hry a o vzruch před libereckou brankou se znovu postarali v sedmé minutě, kdy si při přesilovce po vyloučení Miškovského vytvořili solidní tlak, ale gól ne a ne padnout.

V jedenácté minutě hezky pronikl až před Jelínka Frolík, vyzrál na dva protihráče, ale stopku mu nakonec vystavil právě liberecký gólman. O šest minut později neměla špatné parametry střela Vrby od modré, ale před brankářem hostí ji zblokoval mimo jeden z bránících hráčů. V závěru prvního dějství hráli přesilovku Bílí Tygři, domácí propadli v souboji u mantinelu a před brankou mladoboleslavského Willa byl najednou nepokrytý Čechura, ale v největší šanci Severočechů v první třetině neuspěl a o první změnu skóre se nepřičinil ani v krkolomné pozici dorážející Hloušek.

Protože v první třetině působili lepším dojmem domácí a vytvořili si také více šancí, patrně si Liberečtí o první pauze řekli, že by to takhle nešlo a do druhého dějství pořádně vlétli. Během pár okamžiků se v dobrých příležitostech ocitli Miškovský, Morong a Urban, ale ani jeden z trojice libereckých útočníků nezamířil přesně.

Postupně domácí vyrovnali hru, tlak Liberce opadl a ve třiatřicáté minutě se Babický pokoušel o dorážku po střele Korima, ale rovněž neúspěšně. Že byly šance k vidění najednou na obou stranách, svědčí i fakt, že hned z následného protiútoku se dostal do samostatného nájezdu liberecký Schutz, ale na Willa nevyzrál. Stav se tak poprvé měnil až ve šestatřicáté minutě. Tomáš Hyka si při přesilovce sjel na levý kruh a přesnou střelou s pomocí horní tyčky překonal Jelínka.

Do třetí třetiny hosté jistě vstupovali s přáním co nejrychleji srovnat stav, ale opak byl pravdou. Už ve třiačytřicáté minutě se dostal puk při skrumáži před brankou Liberce k Davidu Koudelovi, který zvýšil náskok svého týmu na 2:0. Severočeši se sice v dalším průběhu třetího dějství snažili o zvrat, ale žádnou z nadějně rozjetých akcí nedovedli do úspěšného konce, a tak se stal výsledek 2:0 konečným.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner