Reportáž

Přetahovanou starších dorostenců s Duklou rozhodly až nájezdy

L i b e r e c - Po reprezentační pauze přivítali starší dorostenci na ledě Tipsport areny hráče jihlavské Dukly a vyrovnaný duel plný gólů nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy, protože po šedesáti minutách svítil na kostce nad ledem stav 5:5. V penaltovém rozstřelu už byli lepší hosté, a připsali si tak bod navíc. V sobotu jedou mladí Tygři do Havlíčkova Brodu.

Samotný duel odstartovala dobrá příležitost domácího Bittnera, který z bezprostřední blízkosti prověřil Šťastného. Stejný hráč o chvíli později hledal před jihlavskou brankou Moronga, ten ale zamířil kousek vedle. Domácí byli mírně aktivnější a tím si vynutili i dvě přesilové hry v rychlém sledu za sebou. Ty ale svěřencům trenéra Bouchnera příliš nevyšly, a tak se osmělili i hosté. Konkrétně to byl Ondřej Pěška, který se proháčkoval až před Jelínka a střelou nad lapačku otevřel pořádně dlouhý gólový účet duelu.

Jihlavští si pak aktivním pohybem vynutili dvě početní výhody, v těch ale jakoby chtěli následovat své předchůdce z Podještědí. Když se v závěru první části neprosadil svižnou střelou Slivka, šlo se do kabin za stavu 0:1.

Prostřední část přinesla nejprve tutovku Dukly, kterou ale nevyužil Matějka a na druhé straně další pokus Slivky, který tentokrát zacílil kousek nad. V pětadvacáté minutě už měli ale domácí přesnou mušku a z tlaku se nakonec prosadil Patrik Maďar, jehož rána sice rychle vylétla z brány, hlavní rozhodčí stál ale přesně na úrovni brankové čáry a gól uznal.

Pak si podstatnou roli zahrály tyčky obou branek. Po střele Hynka Toboly od modré zněla ta za Jelínkem, Šťastnému zase konstrukce pomohla po akci Miškovského. Další gól tak padl až v jedenatřicáté minutě, kdy šli domácí poprvé v utkání do vedení poté, co Šťastný vyjel rozehrát puk mezi kruhy, ale namazal do jízdy přímo na hůl Patriku Urbanovi, který už pak pouze dovezl kotouč do prázdné brány. Netrvalo to ale dlouho a Dukla vyrovnala. Nahození Přemysla Toboly od modré prošlo mezi betony Jelínka až do sítě - 2:2. Jedenačtyřicet vteřin poté vrátil vedení na stranu hostů Filip Matějka, který se nejlépe zorientoval v závaru před domácí brankou a třetím gólem Dukly poslal Jelínka na střídačku, do domácí klece nastoupil Blažek.

Rušná druhá třetina ale ještě stále měla co nabídnout. V devětatřicáté minutě ujel Musilovi Miškovský, v úniku byl faulován a domácí měli k dispozici trestné střílení. Toho se zhostil sám postižený, forhendový blafák, ale Šťastný dobře vybruslil a na chvíli ještě udržel těsné vedení hostů. Když byl ale v zápětí vyloučen Přemysl Tobola za podražení, srovnali domácí stav v přesilovce. Matěj Psota si najel mezi kruhy a přesným švihem nedal Šťastnému šanci.

To že obranná hra nebude dominovat ani ve třetí části bylo jasné hned od jejích prvních vteřin. Po akci Přidala zvonila Blažkova tyč, na druhé straně zase Urban prozkoušel pevnost betonu hostujícího gólmana. Třiačtyřicátá minuta přinesla další branku, když David Morong zůstal nekrytý na brankovišti a z otočky uklidil Urbanovu střelu do sítě. Jihlavští zareagovali výměnou gólmanů a do klece se postavil Rittich.

Tempo se pak na chvíli uklidnilo, ale byl to jakýsi klid před bouří. Protože když domácí v úvodu padesáté minuty dvakrát za sebou faulovali, dokázali hosté dlouhou přesilovku využít. Petr Čurilla napřáhl, a rána mezi betony Blažka slavila úspěch. A situace se opakovala, další faul domácích, nápřah Petra Čurilly na modré a rána, po níž hosté slavili trefu na 5:4. Jediný rozdíl byl v tom, že druhá bomba jihlavského beka mířila pod Blažkovu vyrážečku. Ani to však nebylo vše. V čase 58:22 se domácí dokázali prosadit a poslat zápas do prodloužení, když David Morong schoval svou střelu mezi několik hráčů a o horní tyčku dostal puk za Ritticha.

Nastavení nic podstatného nepřineslo, a tak musely rozhodnout až nájezdy. Jediným úspěšným střelcem byl hostující Ondřej Pěška, který svůj pokus otřel o tyč a záda Blažka a vystřelil Dukle bod navíc.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner