Reportáž

Těsná prohra staršího dorostu v Jihlavě

Jihlava/Liberec - V pátek se vydali starší dorostenci na led jihlavské Dukly a velmi vyrovnané utkání ztratili až v samém závěru, když rozdílovou branku na 2:1 vsítil v sedmapadesáté minutě domácí Zídek. Jediný gól Liberce z hole Jiřího Říhy tak nakonec ani na bod nestačil. V sobotu hostí svěřenci trenéra Bouchnera od 16:00 ve Svijanské aréně Havlíčkův Brod.

Tři minuty a dvě sekundy stačilo domácím hokejistům k získání vedení. Zadražil vyslal do úniku Patrika Přidala, ten nabral na levé straně rychlost, prohnal se kolem obránce až před Jelínka a poslal puk pod betony libereckého gólmana.

V bojovném utkání si Dukla držela náskok do 33. minuty. Hosté srovnali skóre v přesilové hře. Střela Jiřího Říhy od modré byla dvakrát tečovaná a zapadla za Ritticha.

Když už se zdálo, že zápas dospěje do prodloužení, přišlo tři a půl minuty před koncem rozhodnutí. Dukle se po celý zápas přesilovky nedařily, v klíčovém momentu však domácí dorostenci libereckou nedisciplinovanost potrestali. Střelu Musila od modré tečoval kolenem do sítě Štěpán Zídek.

Tygři už v závěru zápasu nedokázali zatlačit Jihlavu, domácí dohráli utkání v obrovské euforii a oslavili vytoužený postup mezi nejlepší dvanáctku. Liberec čeká boj o play-off ve spodní extraligové polovině.

Ohlasy trenérů

Lubomír Bouchner (Liberec): „Domácí byli dnes šťastnější. Musím ale říct, že byli celistvější. My jsme sice byli posíleni o hráče, kteří už hrají za juniory, takže jsme tady chtěli dneska vyhrát. Ale znáte to, někdy jste posílený a zbytek si myslí, že to ti, kteří přijdou, uhrají sami. Jihlava šla za vítězstvím asi trochu víc a zasloužila si to.“

Luboš Pěška (Jihlava): „Bylo to ubojované vítězství. Ve druhé třetině jsme dostali trochu nešťastný gól, ale v závěru se k nám naopak štěstí přiklonilo, když jsme dali gól s tečí. Soupeř si dneska zavinil prohru svojí nekázní a svým vystupováním vůči rozhodčímu. Tohle se v této kategorii nemůže dělat, naši kluci byli naopak velice ukáznění, šli za tím cílem, chtěli uspět víc než Liberec. Musím jim obrovsky pogratulovat za to, jak to zvládli.“

Naši partneři

Generální partner
Generální partner