Reportáž

Bittner s Urbanem režírovali výhru staršího dorostu

L i b e r e c - V posledním kole dlouhodobé části extraligy staršího dorostu přivítali mladí Bílí Tygři na ledě Svijanské arény hráče Havlíčkova Brodu. A byli to hosté, kteří měli lepší vstup do utkání, když šli už páté minutě do vedení. Liberečtí se ale nevzdali a především díky třem kanadským bodům Bittnera s Urbanem dokázali skóre otočit na konečných 4:1 pro Severočechy.

Lepší vstup do utkání měli domácí, kteří se i díky rychlé přesilovce dostali do útočné třetiny před Dolejše, ten ale ani ve třiceti vteřinovém oslabení hostů ve třech proti pěti příliš práce neměl a naopak z rychlého brejku, když už byli Havlíčkobrodští ve čtyřech, ujel Marek Havel, snadno obkroužil Jelínka, který možná trochu netakticky vyjel z branky, a pro hostujícího útočníka už nebylo těžké dovézt puk do prázdné branky – 1:0.

Radost hostů byla ale jen minutová, protože o bleskovou odpověď se postaral Patrik Urban, který svůj únik zakončil přízemní střelou k tyčce – 1:1. Vedení na stranu Tygrů strhl v deváté minutě Ladislav Bittner, který našel ve skrumáži před Dolejšem puk a poslal ho nad beton hostujícího brankáře. Domácí byli i poté mírně aktivnější, vyložených šancí jako střela Filippiho nebo pokus Plutnara, bylo ale jen málo.

Druhá třetina branku nepřinesla, několik povedených akcí z obou stran se ale diváci dočkali. Nejprve to zblízka zkoušel hostující Račanský, puk ale netrefil ideálně, Novák krátce po něm zase pálil jen do boční sítě. Liberec pak převzal aktivitu, ale Bittner po pěkné kombinační akci namířil svůj pokus pouze do tyče. Domácí pak přežili díky jistému Jelínkovi v brance několik oslabení a v samém závěru prostřední části to mohl být Šimek, který mohl poslat Severočechy do dvoubrankového vedení, poloodkrytou branku ale netrefil.

Třetí část začala hodně vyrovnaně a na větší šanci se čekalo až do pětačtyřicáté minuty, kdy to zkoušeli na jedné straně Maďar s Filippim, a na druhé Ondráček se Szilvou, v obou případech ale scházela přesnost v zakončení. Svou mírnou převahu korunovali domácí brankou v závěru sedmačtyřicáté minuty, když nejprve Dolejš vyčapal střelu Filippiho, na akci Urbana zakončenou střelou Ladislava Bittnera do takřka prázdné branky už ale neměl nárok.

Nedlouho na to hráli Tygři přesilovku, ve které si vytvořili velký tlak, a i když už byl vyloučený Ondráček na ledě, vyjádřili domácí svou převahu brankou na 4:1, když pěknou kombinační akci zakončil David Morong. Závěr duelu ještě rozbilo několik vyloučení na obou stranách, na výsledku a dělbě bodů už se ale nic nezměnilo.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner