Reportáž

Duel v Boleslavi juniorce nevyšel

Ml.Boleslav/Liberec - Po páteční výhře nad Litvínovem se v sobotu liberečtí junioři vydali do Mladé Boleslavi. Krok drželi se Středočechy do začátku třetí třetiny, pak ale začali domácí úřadovat a skóre se zastavilo až na výsledku 6:2. Pod branky Tygrů se podepsali Tomáš Filippi a Lukáš Mizerík.

Boleslavští začali aktivně a odměnou jim byl rychlý gól. Ve skrumáži před libereckou brankou se nejlépe zorientoval domácí kapitán Lukáš Krejčík a poslal svůj tým do vedení. Další průběh první třetiny byl z velké části ovlivněn vzájemnými strkanicemi, které hlavní rozhodčí Hribik řešil vylučováním soupeřících dvojic. Velkou šanci spálil po samostatné akci Loskot. Roztřepetal sice síť hostující branky, ale pouze boční. Vzápětí ve snaze udržet se v útočném pásmu faulovali boleslavští a své šanci měl i Liberec. Hrubý všechny nebezpečné střely zlikvidoval a následný závan kolem brankoviště po vypršení trestu vyřešil zalehnutím puku. Do šatny tak šly oba celku za stavu 1:0.

Do druhé třetiny si Tygři přenesli přesilovou hru a opět zahrozili. Hrubý rychlým přesunem zlikvidoval střelu do poloodkryté branky a udržel tak čisté konto. Prakticky vzápětí si vykoledovali faul domácí a ve zkrácené přesilové hře zvýšil Jakub Sajdl, když doklepával sražený puk za bezmocného brankáře. Po zvýšení na 2:0 si domácí lavička vybrala oddechový čas. Zřejmě proto, aby trenér zklidnil rozjařené hráče a zabránil tak útočným manévrům za cenu nepozorností v obraně. I z toho lze vidět, jak byl pro domácí tým zápas důležitý. Velkou šanci ke skórování zahodil Čížek, když pouze nastřelil tyč. Ve třiatřicáté minutě byli současně vyloučeni dva domácí hráči a Liberci se naskytla dvě minuty dlouhá přesilovka pět na tři, kterou v zápětí využili. Trefil se Tomáš Filippi. Zbytek třetiny se odehrával pod taktovkou Liberce, ale k žádnému zásadnímu ohrožení branky to nevedlo. Domácí tak i po druhé třetině drželi nadějné vedení.

Do třetí třetiny Mladá Boleslav opět vkročila aktivněji a opět se jim podařilo skórovat. Po zmatcích kolem Liberecké branky se prosadil důrazný Šimon Antončík. Hostující trenér ve snaze dát svému mužstvu nový impuls vystřídal gólmany a do branky naskočil Jakub Jelínek. Ten čisté konto neudržel moc dlouho. V sedmačtyřicáté minutě mu vypadl puk z lapačky, a Lukáš Krejčík tak snadno přidal svou druhou dnešní branku. V další přesilové hře se prosadil individuálně Martin Belay a zvýšil už na 5:1.

Do konce zápasu se podařilo prosadit oběma celkům ještě jednou. Za Tygry snižoval Lukáš Mizerík, když při signalizované výhodě protlačil puk za brankovou čáru. Do prázdné brány dal za domácí konečnému skóre podobu Lukáš Vrba. Boleslav tak po výsledku 6:2 mohla slavit své první domácí vítězství v této sezóně.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner