Reportáž

Junioři porazili v gólové přestřelce Mladou Boleslav

L i b e r e c - Juniorka Bílých Tygrů se po nepříliš vydařeném období znovu radovala z vítězství, když dokázala vyhrát nad Mladou Boleslaví. Začátek utkání však patřil Středočechům, kteří se už po deseti minutách hry dostali do dvoubrankového vedení. Tygři ale vždy dokázali soupeřův náskok stáhnout. Třetí třetina nabídla gólovou smršť a skóre se měnilo hned několikrát. Za stavu 5:5 dospěl zápas do prodloužení, ve kterém velice rychle rozhodl o libereckém vítězství Tomáš Filippi. Modrobílí se tak rozloučili se základní části NOEN Extraligy důstojně.

Zápas začal v poklidném tempu, týmy se spíše oťukávaly a hra se hodně kouskovala. První vážnější vzruch přinesl domácí Vařecha, který vystihl chybnou rozehrávku soupeře a ocitl se na okamžik zcela sám v dobré palebné pozici, hostující brankář byl ale připraven. Od tohoto momentu však zahájili své ofenzivní představení Středočeši.

Nejprve sice trefil Sajdl z vrcholu pravého kruhu tyč, poté už ale Boleslavští slavili. V přesilové hře elegantně obehrál liberecké beky Jiránek, namazal kotouč do mezikruží, kde číhal neobsazený Lukáš Krejčík, jenž dobře mířenou ranou nedal Mickovi šanci - 0:1.

V další početní převaze hostujícího mužstva upláchl mladoboleslavským zadákům Skalický, ovšem na Klimíčka nevyzrál. Totéž se ale nedá říci o akci na druhé straně, na hranici brankoviště se prosadil svým důrazem Martin Houser - 0:2.

Tygři se ze soupeřových kleští vymanili až v posledních minutách první části, nejprve to od modré zkoušel Müller a po něm také Vařecha, jenž svým dravým průnikem poslal kotouč pouze do Klimíčkovy lapačky. Blízko snížení hostujícího náskoku byl posléze znovu Müller, nyní mu radost překazila branková konstrukce. Skóre se měnilo až o několik okamžiků později, jednadvacet vteřin před první sirénou zatáhl kotouč do útočného pásma Vařecha, jehož střelu vyrazil boleslavský brankář pouze k Tomáši Liškovi, který neměl problém uklidit kotouč do sítě - 1:2

Druhé dějství odstartovalo ve velkém tempu, liberečtí mladící mohli hned v úvodu dotáhnout soupeřův náskok, ovšem Skalický napálil z levé strany pouze tyč. Následně udeřili hosté, a to dokonce při vlastním oslabení. Nepozorným tygřím obráncům sebral kotouč Radan Lenc a v samostatném úniku propálil Micku potřetí - 1:3

Boleslav byla v této fázi zápasu aktivnějším týmem, domácím chyběla v útoku dravost a přímočarost. Když ovšem usedli na lavici hamby hned dva boleslavští mladící, čekala na Liberec přes minutu dlouhá dvojnásobná přesilovka. V ní stojí za zmínku pouze dorážka Vařechy z bezprostřední blízkosti, hostující brankář ale švihl lapačkou včas, a když byl posléze udělen domácímu mužstvu trest za příliš mnoho hráčů na ledě, zdála se být tygří snaha u konce.

Ukázku průbojnosti však následně předvedl Bulíř, který nalezl v mezikruží volného Martina Sobotku, jenž snížil na rozdíl jediné branky - 2:3.

Liberec evidentně vstřelená branka nabudila a táhl za vyrovnáním. Vařecha ovšem, jako několik ostatních hráčů v dnešním utkání, rozecvučel pouze tyčku. O chvilku později se už ovšem skóre měnilo, střelu Bulíře doklepl do sítě Jakub Mulač - 3:3. V závěru druhé části ještě zkoušel štěstí Kedršt a po něm také Vašek, leč neúspěšně.

Třetí perioda nabídla gólové hody, snad první střela v této dvacetiminutovce skončila v síti. Nenápadný pokus Václava Lacka propadl Klimíčkovi mezi betony a skončil k udivení všech přítomných za brankovou čarou - 4:3.

Uběhly pouhé dvě minuty a bylo vyrovnáno. Kombinaci v útočném pásmu zakončil překrásnou střelou do horního růžku Michal Protivný - 4:4. Hra se v těchto okamžicích přelévala ze strany na stranu, diváci byli svědky krásné hokejové bitvy.

Gólová přestřelka pokračovala, Tomáš Jirků doklepl kotouč na hranici brankoviště do sítě a Liberec znovu vedl, tentokráte 5:4. Odpověď ale na sebe nenechala znovu dlouho čekat, nejprve sice neuspěl v obrovské šanci Hájek, jenž na hranici brankoviště netrefil prázdnou bránu, poté už ale Boleslav slavila.

Do samostného úniku se dostal Jiří Rys, který hezkou střelou rozjásal hostující příznivce - 5:5! O několik okamžiků později se mohli Středočeši dostat dokonce do vedení, Loskotova rána se však otřela pouze o břevno Mickovy klece.

Boleslavští byli v posledních minutách základní hrací doby aktivnějším týmem, ovšem nedokázali znovu pokořit liberecké protivníky. Definitivní rozhodnutí mohlo naopak padnout v posledních sekundách na druhé straně, Pulcovu střelu ale tečoval Vařecha pouze do připraveného Klimíčka. Následovalo tedy prodloužení.

V něm poslal sudí za katr hned po několika vteřinách hostujícího hráče a Tygři nabídnutou výhodu využili bleskurychle. Poskakující kotouč uklidil do sítě pohotový Tomáš Filippi. Dva body tak zůstávají pod Ještědem.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner