Reportáž

Jediný vstřelený gól juniorce proti Kladnu nestačil

L i b e r e c - Liberečtí junioři se po pauze vynucené reprezentačními povinnostmi mládežnických celků, vrátili do zápasového rytmu duelem s Kladnem. To bylo v tabulce západu Noen Extraligy juniorů na posledním místě, papírovou roli favorita ale Liberečtí na domácím ledě nepotvrdili a jediná branka z hole Lukáše Mizeríka byla na čtyři zářezy Středočechů málo.

Střetnutí buldoků s Tygry ovlivnila úvodní branka zápasu. Z první vážnější šance celého utkání se totiž Středočeši dokázali prosadit, když na začátku čtvrté minuty přečíslili domácí obranu a Máša našel před Blažíčkem volného Antonína Melku, který zblízka překonal domácího gólmana. Hosté pak předváděli velmi trpělivou hru opřenou o výkon výtečného Lejska v brance.

Toho mohl v sedmé minutě pokořit Liška, z dobré pozice ale o kousek minul. Liberecké v celém zápase trápily přesilové hry, které jim příliš nešly, a Lejska zaměstnávali paradoxně častěji při hře pět na pět. Asi nejblíže k vyrovnání měl v první třetině Kedršt, kterého krásně vyslal do úniku Filippi, střela liberecké „12“ se ale zastavila na horní tyčce. Když už to vypadalo, že první třetina skončí výsledkem 0:1, přidali Kladenští druhý gól. Devět vteřin před koncem první dvacetiminutovky se o něj postaral David Stach, který dotlačil puk vyražený Blažíčkem za brankovou čáru.

Úvod prostřední části měli lepší domácí. V přesilovce se jim sice opět příliš nevedlo, ale když už se pokračovalo v pěti na začátku čtyřiadvacáté minuty, dokázal se rychle po vyhraném vhazování Lišky prosadit střelou nad Lejskovo rameno Lukáš Mizerík – 1:2.

Pokračovalo se v rychlém tempu, šancí ale bylo k vidění poměrně málo a především domácím dělal značný problém přechod útočné modré. Dobré příležitosti na možné vyrovnání si vytvořili Tygři okolo třicáté minuty, kdy nejprve Nika vyčapal Lejsek a Sobotkova bomba prolétla jen kousek vedle. Hosté pak najednou opět přidali plyn a začali zaměstnávat Blažíčka, ten se musel pořádně protáhnout po pokusu Poura. A když na něj po zaváhání obrany jeli Slaba s Mášou, měl i trochu štěstí, že kladenští mladíci celou akci překombinovali. V šestatřicáté minutě už ale lovil puk ze své sítě, poté co přesilovková rána Antonína Melky zamířila nad jeho lapačku. Domácí se pokusili o odpověď rovněž v početní výhodě, s ránou v juniorské kategorii debutujícího Dáma si ale Lejsek poradil.

Závěrečnou dvacetiminutovku odstartovaly dvě tutovky libereckého Kedršta, který se dostal dvakrát sám před Lejsek, ani jednou na něj ale nevyzrál. Hosté si zase vytvořili slušný nápor při vyloučení Vaška, další branka ale padla až v devětačtyřicáté minutě, když se mezi betony Blažíčka prosadil Patrik Medřický

Asi největším smolařem duelu byl domácí Kedršt, který se dostal i ve třetí třetině do několika slibných šancí, vždy ale ztroskotal na výtečném Lejskovi, který by byl při vyhlašování nejlepšího hráče utkání hlavním kandidátem. Několik vyloučení a přesilovek v závěru už se stavem nepohnulo, a po výhře 1:4 si Kladenští odvezli z Liberce všechny tři body.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner