Reportáž

Junioři prohráli i v Ústí, z posledních sedmi duelů mají jen dva body

Ústí n/L./Liberec - Po páteční prohře doma s Kladnem jeli v sobotu liberečtí junioři s cílem pokusit se bodovat do Ústí. Ani v severočeském derby se ale výhry svěřenci trenéra Hakena nedočkali a po prohře 4:1 se pod Ještěd vrací s prázdnou. Tygři tak zopakovali páteční výsledek, o jedinou branku se tentokrát postaral kapitán Liška.

Utkání začalo poměrně vlažně. Domácí hráli brzy přesilovku, ale liberecká branka odolala. O chvíli později si zkusili početní výhodu i hosté, ale ani oni si nevedli úspěšně. V desáté minutě, při další domácí přesilovce, využil chyby domácí obrany na modré čáře Liška, ale v tísni svůj nájezd proměnit nedokázal. Hra se postupně zrychlila, v osmnácté minutě zachránil Wegert domácí svatyni při přečíslení dva na nikoho.

Už po půlminutě hry ve druhé třetině byli hosté potrestáni za technický přestupek a domácí hráli nejdříve ve čtyřech proti třem a potom dokonce přesilovku pět na tři. Tuto výhodu dokázali využít, když se po přihrávkách Hříbala a Brože trefil Jan Vernek. Ve čtyřiadvacáté minutě se proháčkoval přes obránce František Humpolíček a bekhendem zasunul pod Sklíbou - 2:0. Hosté poté přidali a k vidění byl rychlý hokej s množstvím soubojů, bohužel s nepřesnou koncovkou v podání obou mužstev. V pětatřicáté minutě se do dvou slibných šancí dostal Šrámek, ale úspěšný nebyl. O dvě minuty později dvakrát po sobě nevyužil šanci Kentoš. Odražený kotouč však umístil do branky Lukáš Místecký.

Diváci se na začátku třetí třetiny ještě ani nestihli usadit, když se po samostatné akci prosadil liberecký Tomáš Liška - 3:1. Ve čtyřiačtyřicáté minutě, v oslabení, vyzval přesnou příhrou Chládek Michala Žáka. Ten se neunáhlil, položil si Sklíbu na led a přehodil ho - 4:1. Tempo hry poté trochu opadlo. Ve druhé polovině třetí třetiny hráli domácí sérii přesilovek, ale jejich střely úplně míjely branku. Minutu před koncem, při hře čtyři na čtyři, zachránil Wegert parádním zákrokem své spoluhráče od inkasované branky a protože už další šance nepřišla, radovali se ze zisku tří bodů domácí.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner