Reportáž

Starší dorostenci proti Kometě již dvakrát prohrávali, nakonec ale brněnského protivníka přehráli

L i b e r e c - Po dvou nezdarech na hostujících kluzištích nastupovaly mladé naděje libereckého hokeje proti Kometě s cílem napravit nevydařený úvod baráže. Záčátek zápasu se Tygrům vydařil, ovšem poté Severočeši už pouze příhlíželi soupeřově aktivitě a byli vždy o krok pozadu. Ve třetí části se jím ale podařilo brněnský náskok dotáhnout a následně také získat bodík navíc v samostatných nájezdech.

Utkání začalo v poklidném tempu, oba celky se na úvod spíše oťukávaly a v zajímavých střeleckých příležitostech se ocitly jen zřídka. První větší vzruch na ledové ploše slibovala přes minutu trvající dvojnásobná přesilovka libereckého celku, ve které se pokoušel svým důrazem prosadit Staněk, hostující obránci však byli připraveni a i zbytek oslabení přečkali bez úhony.

Brno se dostávalo do zápasového tempa pozvolna, v deváté minutě pálil z dobré pozice Horehleď, svůj projektil ovšem namířil pouze do Blažkovy výstroje. Úspěch neslavila ani dorážka Čtvrtníčka o chvilku později.

V jedenácté minutě tak předvedli severočeští mladíci akci, jež by bez problému mohla obstát v notoricky známé Zlaté helmě. Josef Mikyska se zmocnil kotouče ve středním pásmu, elegantně prokličkoval až do útočného pásma, kde si narazil s Psotou a následným zakončením poslal Tygry při vlastním oslabení do vedení - 1:0.

Kometa ale nesložila zbraně, nahrnula se před Blažka a z branky se radovala hned posléze. Přesilovkový kolotoč zakončoval povedenou ranou pod víko Pavel Pospíšil - 1:1.

Když už se první třetina zdála být u konce, chopil se černé pryže Petr Horehleď, jenž ve spolupráci s kolegy v týmu poslal svůj celek devět vteřin před koncem první části do vedení - 1:2.

Druhé dějství začínalo stejně, jako perioda předcházející. Tedy nepříliš zábavnou mezihrou ve středním pásmu, kde se oba výběry dopouštěly velkého množství nepřesností. Mírně lepší byli však Moravané, kteří za pomoci přesilové hry svého soka značně potrápili. Ovšem Horehleď v dobré šanci napálil jen Blažka, když posléze kotouč do sítě nedotlačil ani Maša, radoval se Liberec.

Tygři se hodně kostrbatou kombinací ocitli až před brněnskou svatyní, kde po sérii přihrávek vypálil Jakub Staněk od modré čáry - 2:2.

Brno ovšem obdržená branka nikterak nepoznamenala v útočném pásmu si vytvářelo místy až drtivý tlak. V obrovské šanci se zjevil v polovině zápasu Maša, který si elegantně položil brankáře a z úhlu trefil pouze břevno.

Kýžené branky se Moravané dočkali zanedlouho. Koukal střílel od modré čáry, Blažek vyrazil kotouč pouze před sebe, kde číhal neobsazený Pavel Pospíšil, jehož pohotové zakončení poslalo znovu hosty do vedení - 2:3. V prostřední části diktovalo tempo hry jednoznačně Brno, z velkých šancí ale dokázalo vytěžit pouze jedinou branku.

Do třetí dvacetiminutovky už ale vlétli s velkou chutí Bílí Tygři. Hned ve druhé minutě měl gól na hokejce Psota, jenž obehrál obránce a řítil se sám na Baruse, ten jej však vychytal stejně jako o chvilku později ránu Jandejska.

Brněnský strážce svatyně už však nestačil na libereckou akci v početní převaze. Jandejsek nahazoval od modré čáry, puk se na malý okamžik ztratil v klubku těl před Barusem, odkud jej do sítě záhadným způsobem dostal Jan Slivka - 3:3.

Liberečtí pokračovali v ofenzvním tažení a deset minut před koncem základní hrací doby ostřelovali hostující klec ze všech stran. Rozhodnout mohl Slivka, samostatný únik ale neproměnil, a když se neujala ani rána hostujícího Dujsíka v závěru periody, přišlo na řadu prodloužení.

V něm ale promrzlé obecenstvo ve stařičké liberecké hale nevidělo kromě série zakázaných uvolnění a zkažených přihrávek takřka nic. Na řadu tedy přišly nájezdy, ve kterých rozhodl o domácím vítězství v páté sérii dobře mířenou ranou k tyči Karel Hloušek.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner