Reportáž

Starší dorostenci Bílých Tygrů nevstřelili v Písku ani branku a vrací se s prázdnou

Písek/Liberec – Ani branka a ani bod. Přesně tak vypadal výjezd starších dorostenců na jih Čech, kde se utkali s tamním Pískem. Domácí si vytvořil dostatečný náskok už v první třetině, kterou vyhráli dvoubrankovým rozdílem. Bílí Tygři nedokázali ani na jednu trefu reagovat, ba naopak navíc ještě inkasovali a prohráli jasným rozdílem s posledním týmem tabulky 4:0.

Na začátku utkání byla k vidění šance na straně hostů, když před brankou Lehečky nebezpečně tečoval puk Dlouhý, písecký gólman ale reflexivním zákrokem vyrážečkou vytěsnil puk mimo svou klec. Písečtí se do soupeřovi třetiny dostali až na začátku páté minuty, když vybojoval v útočném pásmu puk Vlček, dvojici libereckých obránců ale obejít nedokázal. Liberečtí měli velmi aktivní start do utkání a rychlými přesuny se dostávali až před Lehečku. V sedmé minutě písecký gólman úspěšně kryl dvě střely soupeře. Nedáš – dostaneš, i tak by se dalo popsat dění, které se na ledě odehrálo. Po nevyužitých šancích Liberce udeřili hráči Písku. Homola přihrál Vlčkovi na střed a útočník Písku polovysokou ranou z mezikruží otevřel skóre. Vstřelená branka písecký tým evidentně nabudila a krátce před polovinou úvodní třetiny Volf orazítkoval tyčku liberecké klece.

Nakonec se Písečtí druhé branky přece jenom dočkali. Přihrávkou z rohu našel Šavrda ideálně najetého Pauknera a útočník Písku povedeným zakončením poslal puk přesně do levého růžku liberecké branky. V závěru první části ještě prověřil hostujícího brankáře ranou z vrcholu kruhu Vejda, další změny ale Blažek v první části, stejně jako Lehečka, nepřipustil.

Na začátku prostřední části šli hráči Liberce do sníženého počtu a Písečtí byli v početní převaze úspěšní. Souček křížnou přihrávkou přenesl puk na druhého druhou stranu a Jirků ostrou ranou z nápřahu prostřelil Blažka. Hráči Písku byli nebezpečnějším celkem na ledě i nadále. Samostatnou akcí se proháčkoval až před Blažkovu branku v následné akci Homola, své zakončení ale nasměroval pouze nad Tygří branku.

Liberečtí mohli snížit ve dvaatřicáté minutě, když si po levé straně sjížděl obránce Beránek, na jeho střelu švihem ovšem Lehečka dobře viděl a schoval puk v lapačce. Krátce poté se provinil faulem písecký Homola a Liberečtí dostali další příležitost k ukončení svého bezbrankového nezdaru. Ke vstřelení branky byl nejblíže hostující Šimončič, který těsně před Lehečkou tečoval nastřelený puk od modré čáry, pozorný brankář Písku ale betonem dokázal puk odrazit.

Ve třetí třetině tempo hry evidentně pokleslo. Vyloženější šance takřka vymizely a hře patřilo především střední pásmo. Teprve přesilovka Liberce v polovině třetiny přinesla závar před píseckou brankou, ani tentokrát za Lehečkovými zády neskončil jediný touš. Navýšit svůj náskok mohli naopak hokejisté Písku, když se Vlček zmocnil puku na mezikruží, jeho střelu z nápřahu ale Blažek ukázkovým semaforem zneškodnil. V poslední minutě nakonec ještě jednou lovil Blažek puk ze své branky. Čtvrtým pokořitelem libereckého gólmana se stal po výjezdu zpoza branky Homola a svým gólem definitivně uzavřel skóre. Písek tak porazil na svém ledě Liberec 4:0.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner