Reportáž

St. dorost si pod novým trenérem Vladykou připsal vítězství, Vsetín udolal 6:4

L i b e r e c – Po třech prohrách v řadě si starší dorostenci Bílých Tygrů konečně připsali opět tříbodový zisk, tentokrát už ale s novým koučem Alešem Vladykou, který tak zažil vítěznou premiéru na kapitánském můstku. Jeho svěřenci třikrát v řadě vedli, Valaši ale dokázali vždy srovnat a nakonec se dostali v poslední dvacetiminutovce do jednogólového trháku. Na jejich trefu odpověděl Karel Hloušek a srovnal stav zápasu. Zápas nakonec rozhodl střelou od modré Marek Langhammner a přisoudil domácím tři body za vítězství 6:4.

Bílí Tygři představili před zápasem nového trenéra Aleše Vladyku, který převzal žezlo po odvolaném Lubomíru Bouchnerovi. Svěřenci nového šéfa libereckého můstku nezapočali zápas příliš dobře, když hned po pár vteřinách od úvodního hvizdu odplul na trestnou domácí kapitán Urban. Vsetín ale nabídnutou početní výhodu nevyužil a domácí po chvilce rozkoukávání začali nebezpečně ohrožovat Kohna v brance Vsetína. Brankář Valachů musel být poprvé ve střehu na konci čtvrté minutu, kdy Slivka našel před brankou najíždějícího Hlouška, tomu ale ve finální fázi sjel kotouč z čepele. O minutu později už bylo ale vše jinak. Psota kličkoval a míchal s pukem v útočném pásmu, ten mu nakonec nechtěně ujel na hokejku zcela volného Adama Dlouhého, který střelou obloučkem překvapil Kohna – 1:0. Srovnat mohla po dvou minutách dvojice Slováček Ptáčník v situaci 2 na 1, ale Blažek druhého jmenovaného do bekhendu skvěle vychytal.

Poté se hrál hokej ve velmi rychlém tempu, ale spíš než šance byly k vidění bruslařské a osobní souboje. Z rámu stereotypu ji vytrhla až gólová vložka Valachů. Při hře čtyři na čtyři, střílel od modré Tyralík, jeho střela byla stečovaná před brankou přesně na hůl osamoceného Reného Kajabu, který střelou pod víko přišpendlil první gól hostů – 1:1. Valaši mohli jít do první přestávky i za jednobrankového vedení, autor první branky Vsetína tentokrát Blažka nepřelstil.

Druhou třetinu začali Bílí Tygři opět vyloučením kapitána Urbana, tentokrát jim ale tento prohřešek proti pravidlům přinesl branku. Při oslabení se pustil do útoku Beránek, vystřelil a Kohnovi zazvonilo za zády. Jeho bomba se ale odrazila přesně na hůl Mikysky, ten nabil na střelu Adamu Jandejskovi, který střelou pod horní tyč poslal modrobílé opět do vedení – 2:1. Radost z libereckého gólu vyprchala po 59 vteřinách. Při přesilové hře 5 na 3 se domácí pustili do útoku a jejich výlet do obranného pásma Valachů byl nekompromisně potrestán. Akci jako z hokejové učebnice, na jejímž konci byl Tomáš Žabčík, zahráli žlutozelení až do prázdné branky – 2:2. Ovšem i liberecké šelmy si našly rychlou odpověď a opět udeřily ve vlastním oslabení. Po pouhých 36 vteřinách zakončil akci 2 na 1 po přihrávce Psoty Jan Slivka– 3:2. Při zákroku se ale zranil valašský brankář Kohn, kterého nahradil Bača. Vsetín se snažil opět o rychlý kontr. Blízko brance byl Podševa, ale jeho teč skončila jen centimetry vedle Blažkovy branky.

Hokejisté z jihu Moravy se tak dočkali remízového stavu až ve čtyřiatřicáté minutě. Podešva poslal slušnou bombu na Blažka, ten jeho pokus vyrazil před sebe, kde už operoval Jiří Kozák a ač tísněn libereckou obranou dokázal po ledě zasunout gumovou pryž do branky – 3:3. Vsetín cítil šanci a začal být aktivnější. Severočeský brankář musel zlikvidovat pokus Daňka, na druhé straně zase musel Bača ucpat mezírku u tyčky před dotírajícím Beníškem. V závěru prostředního dějství se ale mohl ukazatel na světelné tabuli ve Svijanské aréně zase posunout, tentokrát ve prospěch hostů. Daněk objel libereckou defenzívu, nahrál Ptáčníkovi a Blažek měl plné betony práce, aby uchránil svůj tým od čtvrté inkasované branky.

Vstup do závěrečného dějství vyšel lépe hostům. V čase 42:57 poslal Kajaba kotouč do jízdy Jiřímu Kozákovi, ten nejenže obalamutil podještědskou obranu, ale také brankáře Blažka a svou druhou brankou v zápase poslal svůj tým poprvé do vedení – 3:4. Zápas mohl do roviny neutrality dostat Urban, po jeho střele se ale rozezvonila Bačova tyč. Sotva dozněl dutý zvuk vsetínské tyče, tak už byl zápas zase srovnán. Karel Hloušek projel obranným pásmem zelenožlutých jako nůž máslem a blafákem do forhendu rozsvítil červené světlo za valašskou svatyní – 4:4. Moravský celek mohl dostat na tříbodovou cestu opět Ptáčník, Blažek se ale ukázal ve výborném světle.

Po neproměněné šanci hostů tak nabraly body úplně jiný směr. V čase 50:12 napřáhl od modré Marek Langhammer a kotouč zapadl přesně pod horní tyč – 5:4. Vsetín do hry poslal opět Kohna, který už nepůsobil tak zraněně. Staronový muž s maskou ve vsetínské brance ale svůj celek už nespasil, ba naopak ještě jednou inkasoval z hole Pavla Bednárika, který střelou od modré využil toho, že nic neviděl. Liberec tak ukončil Valašskou vítěznou jízdu a zároveň si připsal premiérové vítězství pod novým koučem Vladykou.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner