Reportáž

Duel st. dorostu s Havířovem vyhráli Tygři v nájezdech

L i b e r e c - Po páteční výhře nad Vsetínem přivítali v sobotu starší dorostenci Liberce Havířov a v hodně vyrovnaném duelu se drželi Tygři prakticky po celý duel v těsném vedení. Nakonec byl ale po šedesáti minutách na ukazateli skóre stav 3:3, a tak musely rozhodnout až nájezdy. V nich byli lepší domácí, a připsali si tak bod navíc.

Vstup do utkání měli o něco lepší hosté, kteří se i díky brzké přesilové hře dostali do blízkosti Blažka a především Antalova tečovaná střela byla pro domácí hodně nebezpečná. K vidění byl rychlý hokej, s řadou ostrých soubojů, vyložených šancí ale v první části příliš nebylo a i góly přišly až v jejím závěru.

V devatenácté minutě ujel hostující obraně Jan Kouba a jelikož ho při zakončení fauloval Lešiga, nařídili sudí trestné střílení. Sám postižený se ujal exekuce a střelou na vyrážečku Krkošky otevřel skóre utkání. Odpověď Havířova ale byla hodně rychlá. V závěru první části totiž hráli hosté přesilovku, ve které si vytvořili tlak a při signalizovaném dalším trestu vyrovnal dvě vteřiny před koncem třetiny Jan Miczek.

Druhá část byla v prvních minutách v liberecké režii. Krkoška, který v Havířově hostuje do konce sezóny právě z Liberce, musel čelit pokusům Psoty a Mikysky, na střelu Adama Jandejska od modré už ale nestačil a domácí šli opět do vedení. Odpověď Pantherů tentokrát sice trvala o pár minut déle, přesto se ale hosté vyrovnání dočkali, když v přesilovce projel obranou Severočechů Jakub Juhasz a střelou o tyč srovnal na 2:2.

Hosté pak byli aktivnější a Blažek se musel vyznamenat proti pokusům Puffera, který ho zaměstnal hned dvakrát v krátkém sledu. Paradoxně to byli ale opět Liberečtí, kteří šli do vedení. Pantheři totiž zapomněli na bránění a toho využil Mikyska, který vysunul do sólového úniku Matěje Psotu, jehož zakončení mezi nohy Krkošky znamenalo vedení Liberce 3:2 po čtyřiceti minutách.

I na Psotovu trefu ale našli hosté odpověď a v polovině třetí dvacetiminutovky opět smazali těsnou ztrátu. Konkrétně to byl Dominik Suchý, který se nejlépe zorientoval v závaru před Blažkem a zblízka poslal kotouč pod horní tyč. Náskok mohl Tygrům vrátit hned v zápětí Urban, své sólo ale zakončil pouze střelou do brankové konstrukce. Liberečtí v závěru přežili dvě oslabení, když dvakrát seděl za katrem Staněk. Po šedesáti minutách tak na ukazateli skóre svítil stav 3:3 a diváci se dočkali prodloužení.

V něm se ale nic podstatného nestalo a tak rozhodnutí přinesly až samostatné nájezdy. Hned v první sérii přišel nejhezčí okamžik celého zápasu. K penaltě se postavil Josef Mikyska a málo vídanou fintou, ve které si přikopl v jízdě puk nohou a poté vymíchal Krkošku, poslal domácí do vedení. Když pak ve druhé sérii uspěl Psota a naopak Blažek oba hostující střelce vychytal, zůstal plusový bod pod Ještědem.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner