Reportáž

St. dorost: Dvě branky na výhru proti Horákům nestačily

Třebíč/Liberec – Ke druhému víkendovému zápasu zamířili starší dorostenci do Třebíče a hned od úvodu duelu prohrávali. Souboj sedmatřicátého kola se tak rozhodl až ve druhé třetině, ve které Horáci dali další dvě branky. Jiskřičku naděje vykřesal Beníšek, jenž závěru druhé periody snížil. Domácí ale nepřipustili v závěru žádný zvrat a pohodlně si došli pro vítězství 5:2.

Utkání se vyvýjelo od začátku lépe pro Liberec, hned od 23. vteřiny měli Bílí Tygři výhodu přesilové hry. Liberci se ale první přesilovka v zápase nevyvedla. Horáci se v pohodě ubránili a ve 4. minutě otevřeli skóre zápasu. Kamil Skácel se natlačil před obránce a střelou mezi betony překonal brankáře Blažka. V 6. minutě to mohlo být už o dvě branky, ale dobře postavený Deveri s kotoučem na holi tvrdou střelou přestřelil branku. V 8. minutě zahrozili hráči Liberce. Střelu od obránce nebezpečně tečoval před domácím brankářem Slivka. O minutu později rozjel individuální akci domácí Šulc, jeho tvrdá rána se ale odrazila od tyče. Poté následovala série přesilovek na obou stranách, ale jak Třebíč, tak Liberec se v početní výhodě spíše trápili, takže se do přestávky skóre neměnilo.

Vstup do 2. třetiny se vydařil domácím. Po minutě a 40 vteřinách prostřelil Blažka z levé strany Roman Stromecký a Třebíč vedla o dvě branky. Další zajímavá situace se na ledě odehrála ve 31. minutě, kdy z trestné lavice ujel Marek, měl ovšem potíže se zpracováním a brankáře tak neohrozil. Ve 34. minutě se po tvrdém zákroku těžce zvedal z ledu domácí Caudr. Ve 35. minutě měl dobrou příležitost na snížení stavu liberecký Urban, střelou z dobré pozice brankáře nepřekonal. Hosté se nadechovali k náporu. Zamkli Horáky v obranném pásmu a snažili se dobýt třebíčskou klec. Vykoledovali si přesilovou hru, ze které ale paradoxně těžili domácí hráči. Ve 37. minutě ujela dvojice Danko Deveri, Lukáš Paták do přečíslení dva na jednoho a Danko Deveri zvýšil na 3:0. O chvíli později to byl opět Deveri, který mohl navýšit skóre. Tentokrát tváří v tvář brankáři neuspěl. Ve 39. minutě se Liberci povedlo snížit. Tomáš Beníšek nadvakrát překonal ležícího brankáře. Pravděpodobně rozhodující moment zápasu přišel tři vteřiny před koncem prostřední části. Liberci bylo odpískáno trestné střílení, ke kotouči se postavil Urban, ale nájezd se mu nepovedl a domácího brankáře Fučíka nepřekonal. Domácí tak šli do šaten s dvougólovým náskokem.

Ve třetí třetině pokračovali domácí náporem. Ve 45. minutě se ale o tlak sami připravili, protože třebíčští zadáci zaspali v obraně a svého soupeře museli faulovat. Přesilovka Liberce však neměla dlouhého trvání. Svoji aktivitou v oslabení si Deveri vykoledoval faul a hrálo se ve čtyřech. Ve 49. minutě našel, za brankou stojící Deveri, přihrávkou volného Jiřího Vyhnalíka a Horácká Slavia opět vedla o tři branky. Liberec za tři minuty také odpověděl brankou. Kotouč, který se odrazil od tyče, přistál na hokejce Josefa Mikysky a ten snížil. Poslední slovo v zápase patřilo domácí Třebíči. Brankový účet uzavřel v 54. minutě povedenou střelou David Dobrovolný. Horácká Slavia Třebíč tak zvítězila i ve druhém vzájemném střetnutí a připsala si na konto další body.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner