Reportáž

V souboji šelem úspěšnější Bílí Tygři, Pantery porazili díky hattricku Bulíře

L i b e r e c – Ve 34. Kole NOEN extraligy juniorů byl k vidění i nefalšovaný kočičí souboj mezi Bílými Tygry a Pantery. Ostřejší drápy měli ovšem ti z Liberce, kteří sice museli dotahovat náskok soupeře z první třetiny, ale povedená druhá dvacetiminutovka a hattrick Michala Bulíře jim nakonec zajistila vcelku komfortní výhru 6:3.

Do libereckého „doupěte“, respektive do Svijanské arény, zavítali Panteři z Havířova a hned v úvodu se dostali pod obrovský tlak domácích. Severočeši najížděli na hostujícího brankáře Kotrlu jeden za druhým. Jako první to zkoušel Bittner, Slezský brankář si jeho pokus zpoza branky málem sám srazil do branky. Dalším nájezdníkem byl Niko, který si sjel na nahrávku od Skalického, jenže zamířil těsně nad branku červenočerných. Po úvodním náporu libereckých šelem přišel atak těch havířovských. Panteři se při vyloučení domácího Miškovského ihned usadili v útočném pásmu a pěknou přesilovkovou kombinaci zakončil bombou od modré pod víko Jelínkovy branky David Skočovský. Vedoucí branka Havířova nalila do jejich nohou novou sílu a Liberečtí vůbec nepřipomínali, že Tygr je mnohem větší šelma. O minutu později totiž mohlo být pro svěřence trenéra Hakena mnohem hůř, když Haas trefil z dobré pozice jen tyč.

Po několikaminutovém tlaku hostů se Bílí Tygři oklepali až na začátku dvanácté minuty, kdy mohl srovnat Bittner. Sám před brankou poslal kotouč pouze do plexiskla. Brankář modrobílých, Jelínek, si zřejmě před zápasem dobře postavil svou pravou tyč, protože ta ho opět v sedmnácté minutě zachránila od inkasování z hole Videlky.

Jako už do první, tak i do druhé třetiny nastoupili aktivněji domácí. O první úspěch Podještědského týmu se pokoušel Filippi, jeho projektil těsně minul Kotrlovu branku. Pak se ale hosté dostali do samostatného úniku a rozhodčí nařídil trestné střílení. K hokejové penaltě se postavil Pechanec, Jelínek mu ale blafák do bekhendu nezbaštil a kotouč schoval v lapačce. O minutu později opět zvonila tyč a opět to bylo na straně Liberce. Autorem třetí havířovské tyčky v zápase byl Křivohlávek. A tak přišel na druhé straně trest z hole Michala Bulíře. Liberecký forvard dostal pěkný pas do jízdy od Skalického, elegantně objel hostujícího obránce Skočkovského a povedeným blafákem do bekhendu otevřel gólový účet Bílých Tygrů. Úspěšnou akci domácího celku chtěl napodobit Slezský Haas, který za sebou nechal Bartejse, ale na Jelínka už neobalamutil.

Další přesný zásah přidal do havířovské branky opět autor první branky, tedy Bulíř. Na trestné lavici seděli hostující Zientek a Bartoš. Liberecká pětice s dvojnásobnou početní převahou nepohrdla. Chlouba poslal do mezikruží pěknou žabičku na Michala Bulíře, jehož zakončení mezi Kotrlovy betony mělo gólové parametry – 2:1. Havířov se tlačil za vyrovnáním, ale byli to paradoxně domácí, kteří skórovali. Tomáš Filippi, ač už byl dlouho na ledě, tak zavezl kotouč po vyhození Šimka do útočné třetiny, přebruslil dva obránce Slezanů a střelou zpoza obránce vymetl všechny pavučinky v brance Panterů – 3:1.

V prvních deseti minutách závěrečného dějství se nehrál, kdo ví jaký pěkný hokej. Havířovu pomalu docházeli síly, čehož začali Bílí Tygři využívat. Na trestnou lavici usedl Videlka a jeho provinění bylo potrestáno. Chlouba ukázal, jaký má přehled v útočném pásmu, když donutil hostujícího brankáře vyjet z branky, obkroužil jeho svatyni a poslal přesný pas na hokejku Lukáše Mizeríka, pro kterého už nebyl problém trefit úplně prázdnou branku Panterů-4:1.

Další hřebíček do pomalu, ale jistě skomírajícího Pantera zasadil opět Lukáš Mizerík, jenž doklepl do branky střelu Bulíře. Nic mu ani nebyl platný efektivní skok k druhé tyči - 5:1. Kdo myslel, že se zápas bude už jen dohrávat, tak ten se hodně spletl. V posledních dvou minutách se měnil stav na ukazateli celkem ještě třikrát. Jako první ho upravil v osmapadesáté minutě David Videlka, který využil hrubku v liberecké obraně a pěknou střelou nad beton Jelínka snížil – 5:2. O 44 vteřin později se ale opět prosadili domácí. Skalický vypálil, Kotrla si srazil kotouč do brankoviště, kde ho pohotově doklepl do branky Michal Bulíř a zkompletoval hattrick - 6:2. Odměnou mu byla hozená čepice na led náhradím brankářem Tygrů Pyrochtou, který tak alespoň po vzoru NHL oslavil jeho třígólový zápas. Odpověď hostů ale netrvala příliš dlouho, za necelou minutu se prosadil Anatolij Protasejna, jehož kličkovaná útočným pásmem byla zakončená pěknou střelou k tyči - 6:3. Další branka už ve velice gólovém závěru nepadla. Ze souboje šelem tak vyšli vítězně Bílí Tygři, kteří porazili Pantery 6:3.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner