Reportáž

Junioři dobyli Jihlavu, duel rozhodla liberecká kanonáda ve druhém dějství

L i b e r e c - K dalšímu duelu juniorské NOEN extraligy zajížděly mladé naděje Bílých Tygrů na led jihlavské Dukly. Domácí začali duel aktivně a po první části si užívali jednobrankového náskoku. Ve druhé třetině sice svůj náskok navýšili, ovšem následně předvedla tygří smečka famózní tříbrankový orchestr a dostala se do vedení, jež nakonec liberečtí mladíci uhájili až do konce zápasu.

Úvodní minuty zápasu přinesly opatrnou oťukávanou, tempo se začalo zvyšovat až s první brankou. V 8. minutě se prosadil domácí forvard Roman Mikeš, když v ponechané výhodě poslal puk nad beton libereckého gólmana Jelínka.

Tygři však s odpovědí přispěchali velmi záhy, za necelé dvě minuty se po individuální akci prosadil Tomáš Filippi. Za další dvě minuty už znovu vedla Dukla, přesnou přihrávku Polcara zakončil střelou k tyči Martin Kuřítko.

Krátce před polovinou zápasu se prosadil z dorážky Ondřej Němec, dvougólový náskok Jihlavy ovšem dokázali hosté rychle smazat. Během pěti minut využili tři přesilovky a rázem se stali pány na ledě. Jíru postupně překonali Jaroslav Kedršt, Daniel Skalický a obrat zařídil svým druhým gólem v zápase Tomáš Filippi.

Zodpovědný výkon hostů a marné snažení domácího týmu poté vyústilo v bezbrankovou třetí třetinu. Liberec si pohlídal zisk tří bodů, Jihlava nevyhrála ani ve třetím zápase tohoto týdne.

Ohlasy trenérů

Martin Knap (Liberec): „Kluci odevzdali týmový výkon. O zápasu rozhodla druhá třetina, kdy jsme se zlepšili bruslařsky, byli jsme rychlejší na puku. Soupeř hodně fauloval, rozhodčí to trestal a nám se povedlo otočit zápas. Závěr jsme pak odehráli týmově a pohlídali jsme si výsledek. Děkuju klukům za odevzdaný výkon.“

Petr Kuchyňa (Jihlava): „Bylo to velmi upracované utkání. Hlavní roli sehrála druhá třetina, kdy jsme měli asi šest vyloučených, z toho jsme dostali tři góly. Ať už to byly fauly nebo nebyly, k tomu se vyjadřovat nebudu. Ve třetí třetině jsme moc a moc chtěli, ale nedostávali jsme se do vyložených šancí, Liberec si to uhrál. Měli jsme tady hodně mladých hráčů a musím říct, že nezklamali a předvedli dobrý výkon.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner