Reportáž

Juniorka: Bílí Tygři si v Olomouci spravili chuť ziskem dvou bodů

O l o m o u c - Liberečtí junioři cestovali den po porážce v Opavě do Olomouce. Na Hané se jim podařila první dvacetiminutovka, po které vedli 2:0. Trefili se Niko a kapitán Mizerík. Domácí Kohouti však ve druhé třetině snížili a v poslední minutě utkání při power-play vyrovnali. Prodloužení vítěze neurčilo, rozhodnout tak musela až penaltová lotynka. V té se štěstí přiklonilo na stranu Tygrů, rozdílový gól zajistil blafák Filippiho.

Bílým Tygrům vycházely v první periodě přesilové hry. Hráli tři, proměnili dvě. Už v páté minutě se po pohledné kombinaci Bittnera a Filippiho trefil z levého kruhu mezi Vrzalovy betony Ján Niko. Hosté předváděli lepší hokej a zaslouženě se dočkali i druhé trefy. Opět v početní výhodě vyslal Bittner do samostatného úniku Lukáše Mizeríka, a ten nezaváhal – 0:2. Olomoučtí se poté začali osmělovat, vytvořili si také několik šancí, ovšem gólman Jelínek zůstal v úvodní dvacetiminutovce nepřekonán.

Vyrovnaný duel pokračoval i po přestávce. Oba týmy si vytvořily celou řadu šancí, ale gólmani se činili. Především domácí Kohouti si několikrát doslova vylámali zuby na výborném Jelínkovi. Liberecký gólman přesto kapituloval. V sedmatřicáté minutě se před ním zjevil Ondřej Mareček. Jeho první střelu Jelínek sice s vypětím všech sil vyrazil, nicméně na dorážku už nestačil – 1:2.

Ve třetím dějství bojovala obě mužstva o každý metr ledu. Ve 48. minutě si však všichni aktéři museli neplánovaně a nedobrovolně odpočinout, protože se u trestné lavice domácích odchlípla reklama z mantinelu. Ledaři tak museli místo upravit.

Hanáci v závěrečných minutách napli všechny síly, zkusili dokonce hru bez gólmana se šesti bruslaři v poli, což jim přineslo vytoužené vyrovnání. Puk poskakoval v nepřehledné situaci libereckým brankovištěm, nejblíže měl k němu Patrik Dostál, který ho z mezikruží dorazil do sítě – 2:2. Na řadu se tak dostalo prodloužení.

V něm se hra přelévala ze strany na stranu, nicméně branky se nedočkalo ani jedno mužstvo. Rozhodnout tedy musely až samostatné nájezdy. V nich byli šťatsnější hosté, vyhráli v poměru 3:1. Rozhodující nájezd proměnil Tomáš Filippi. Severočeši si tak z Olomouce odvezli dva body.

Ohlasy trenérů

Luděk Konopčík (trenér Olomouce): Do utkání jsme vstoupili špatně, prohráli jsme první třetinu 0:2. Bylo to ovlivněno i tím, že soupeř potrestal obě naše vyloučení, skóroval z přesilovek. Od druhé části se to zlepšilo, myslím, že jsme byli aktivnější. Dostali jsme soupeře pod tlak, ale kvůli našemu malému důrazu v brankovišti jsme nedokázali vstřelit více než jednu branku. Ten závěr už byl takové hop nebo trop. Štěstí se buď přikloní na jednu nebo na druhou stranu, dnes jsme byli šťastnější my.

Petr Haken (trenér Liberce): Povedla se nám první třetina, ta byla perfektní. Mysleli jsme si, že už je hotovo, jenomže potom přišla druhá třetina, ve které jsme si to pokazili. Přestali jsme bruslit a Olomouc začala být trochu agresivnější a více si začala věřit. Ve třetí třetině byla hra vyrovnaná, jen Olomouc měla více štěstí v závěru. Měli jsme při tom power-play déle udržet puk v útočném pásmu. Bral bych radši tři body, ale dva jsou rozhodně lepší než nic.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner