Reportáž

Junioři propadli a prohráli se znojemskými Orly

Zatímco první třetina vypadala, že zápas bude vyrovnaný a skončila 0:1 pro hosty, začátek druhé třetiny přinesl Orlům dvě rychlé branky a vedení 0:3. Tygři dokázali skórovat jen jednou, když se trefil Lacek, pak ale Orli přidali další tři góly a vyhráli 1:6. Hosté vyhráli zaslouženě a v tabulce se posouvají na třetí místo, Tygři zřejmě spadnou na příčku devátou.

Týmy začali utkání vyrovnaně a celá první třetina se odehrávala v podobném tempu. Ke konci třetiny začaly týmy oslabovat vyloučení a to většinou domácí. Když se dostal na trestnou lavici i hráč Orlů, hostům se podařilo překvapivě skórovat. Gólem do šatny v poslední minutě poslal Znojmo do vedení David Bartoš, na kterého si liberecká obrana nedala pozor a zaplatila za to - 0:1.

Na začátku druhého dějství se chopili velkého tlaku hosté. Pomohlo jim i vyločučení Filipa Jánošíka, při kterém dokázal po pěkné akci skórovat Daniel Opalek - 0:2. Orlům to nestačilo a netrvalo ani minutu, když dostal Alexu trpělivě ven z branky Bartoš, který pak před prázdnou klec přihrál Tomáši Komínkovi - 0:3. Pro Alexu to bylo moc a do branky se už nevrátil, jeho pozici převzal Jakub Jelínek.

Tygři po třetím góle konečně projevili schopnost svému soupeři vzdorovat. Menší tlak vyvrcholil v polovině zápasu, ve dvaatřicáté minutě ohrozil znojemského brankáře Kacelta hned dvakrát dobrý střelec Karlík, soupeř ho ale zastavil. Brankář o minutu později ale nestačil na střelu Jánošíka, která se ovšem otřela o břevno. Na jednu přesilovku navázala další a po minutě ji využil Václav Lacek, když se Kacelt nestačil dost rychle přemístit - 1:3. V poslední minutě třetiny se při další přesilovce málem prosadil Bulíř, Kacelt ale proti kotouči stačil vymrštit svou lapačku.

Druhá přestávka ale jakoby zmrazila Tygry a na ledě začali opět dominovat Orli. V šestačtyřicáté minutě dokázal Kůnovu střelu lapačkou chytit Jelínek, o minutu později ale nestačil zasáhnout proti pěkně umístěné střele Jakuba Šaura - 1:4. První polovinu třetiny uzavřel svým gólem Richard Jaroušek, ke kterému se u modré čáry odrazil puk, pak si nabruslil do volného prostoru v mezikruží a využil další chybu liberecké obrany - 1:5.

V jednapadesáté minutě byli Tygři opět blízko ke skórování, když Skalický z první napálil svou střelu do tyče. Orli ale stále nacházeli dirky v liberecké obraně, David Videlka toho využil o dvě minuty později, když si vybruslil z rohu před bezmocného brankáře Jelínka a nekompromisně zakončil - 1:6. Třetinu jako obvykle zakončila ofenzivní snaha, tentokrát opět na straně domácích. Pěknou střelu kapitána Jána Nika vyrazil Kacelt do tyče. Další domácí snaha už přinesla jen vyloučení, ale žádný gól.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner