Reportáž

Juniorka marně dotahovala, dramatický boj s Kometou body nepřinesl

L i b e r e c - Junioři Bílých Tygrů ukončili v předcházejícím kole lichotivou šňůru vítězných duelů, na další vlnu povedených zápasů tak chtěli navázat v úterní bitvě proti brněnské Kometě. Tygrům ovšem nevyšel úvod zápasu, již ve třetí minutě prohrávali a hosté posléze vedli také o tři branky. Severočeský celek poté náskok svého soupeře i přes závěrečný nápor dorovnat nedokázal.

Oba celky se na přelomu roku potkaly s dobrou formou, liberecké vítězné tažení zastavilo až v minulém kolo Znojmo. Zato Brněnští po pěti výhrách v řadě opět neotáleli a s ofenzivní aktivitou překvapili již od úvodních minut také severočeského protivníka.

Kotouč sice zprvu klouzal spíše v libereckém útočném pásmu, ovšem domácí si větší šanci k otevření gólového účtu nevypracovali. Kometa naopak ze své první příležitosti ve druhé minutě uděřila, Jankovič v souboji u branky přetlačil protihráče, zaslal puk na pravý kruh a Petr Horehleď pohodlně skóroval - 0:1.

Hostů bylo rázem plné hřiště a modré dresy létaly okolo Alexy čím dál častěji. Křivohlávek se chytře prosmýkl až před domácího brankáře, ten jej však vychytal. Při následné přesilovce minul branku ze skvělé palebné pozice Jankovič.

Liberečtí se ale ze soupeřova mohutného nástupu oklepali zanedlouho, Bulíř po spolupráci s Jonákem dokonce po velkém závaru dostal kotouč za brankovou čáru, sudí ale trefu domácího forvarda zřejmě pro posunutou brněnskou klec neuznali. Bílí Tygři další minuty svého soupeře potrápili, aktivní Bulíř ovšem trefil jen brankářovu lapačku a Kedršt mířil pouze do Barusovy hrudi.

Kometa tak díky skvělému úvodu vyhrála první třetinu, Liberec i přes svoji následnou aktivitu vyrovnat nedokázal. Severočeši ale pokračovali v ofenzivních výpadech také od úvodu druhého dějství, nebezpečnou dorážku si připsal Skalický a v útočném pásmu odhodlaně kroužil Jánošík.

Liberecké ataky ovšem postrádaly přesnou finální střelu či moment překvapení, hosté se dokázali pohodlně ubránit a v polovině zápasu při početní převaze také zvýšili svůj náskok. Kombinaci před Alexou zakončil přesnou ranou z bezprostřední blízkosti Tomáš Popolanský - 0:2.

Defenziva domácích poté následné minuty skutečně prospala a na Alexu létaly puk ze všech stran. Nadějné přečíslení nejprve zakončil střelou těsně nad břevno Křivohlávek. O chvilku později již liberecký brankář kapituloval potřetí, na samostatný únik Lukáše Hniličky tentokrát nestačil - 0:3.

Domácí celek nejprve zdrceně přihlížel soupeřově ofenzivní síle, avšak o chvilku později v přesilové hře čtyř proti třem náskok svého soka stáhl. Skalický napřáhl na modré, jenže zlomil hůl. Puk i přesto doklouzal do mezikruží, odkud neomylně zamířil Michal Bulíř - 1:3.

Tygrům vlila vstřelená branka krev do žil a Severočeši opět přepnuli do útočného režimu, který sklidil ovoce hned vzápětí. Jaroslav Kedršt předvedl skvělý individuální průnik, při nemž oklamal brněnské zadáky a pohodlně zavěsil - 3:2. Domácí se tedy před začátkem třetí části dvěmi rychlými trefami vrátili zpět do hry.

Závěrečná perioda tak nabízela zajímavou bitvu, Liberec mohl vyrovnat v přesilovce, ovšem vážnější šanci si nevytvořil. Naopak Brno svoji následnou početní výhodu využilo a znovu odskočilo o dvě branky. Jankovičův pas zpoza branky přetavil ve čtvrtý úspěch dobře mířenou ranou Tomáš Popolanský - 2:4.

Ovšem to bylo ze strany moravského celku ve třetím dějství vše, další minuty nabízely především souboj brankáře Baruse s libereckými útočníky. Severočeši za pomoci několika přesilovek masírovali soupeře před vlastní klecí, hosté ovšem bránili ukázkově. Padali do střel a sváděli souboje o každý metr prostoru. Když ale šest minut před koncem propadla Barusovi dorážka Patrika Maďara, nabízel závěru zápasu drama - 3:4

Alexa v poslední minutě odbruslil na střídačku a Liberečtí to zkoušeli také v šesti, jenže bez většího úspěchu. Kometa si tak připsala další vítězství, Bílí Tygři naopak podruhé ve dvou dnech před vlastním publikem prohráli.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner