Reportáž

Juniorka vybojovala v Třinci bod, vyrovnané utkání rozhodly nájezdy

Třinec/Liberec - Mladé Tygry čekal po úspěšných duelech soupeř s z dalekého Třince, Severočeši sice po úvodní části prohrávali o dvě branky, avšak v další třetině se aktivní hrou dokázali dostat do vedení. Oceláři ale náskok svého soka dorovnali a bod navíc vybojovali v samostatných nájezdech. Další zápas čeká liberecké hokejisty v sobotu, kdy se přesouvají do Havířova.

V chladném podvečeru se proti sobě postavili týmy z Třince a Liberce. Úvod do zápasu vyšel lépe domácím díky rychlé přesilové hře, kterou však nedokázali třinečtí junioři využít. To, co se jim nepovedlo v přesilovce, dokonal v páté minutě Ocelář Adam Rufer, který na druhý pokus dokázal dotlačit puk za záda gólmana Liberce. Další průběh úvodní dvacetiminutovky ovlivnily častá vyloučení, ve kterých obě družstva dokázala ubránit své teritorium. Z ojedinělých šancí se nejvíce ke gólu přiblížila střela Řezáče, který zblízka napálil kotouč do horní tyče branky hostů. Ke konci třetiny dostali domácí možnost dvojnásobné početní výhody, kterou po několika vteřinách dokázal přetavit v druhý gól Petr Řezáč, jenž se po akci na jeden dotek prosadil střelou z bezprostřední blízkosti.

Úvod prostřední části vyšel lépe hostům především díky přesilové hře. Již v první minutě této části si šel na dvě minuty odpočinout třinecký Kaďorek, který však nevydržel sedět dlouho. Po necelé půlminutě se k odraženému puku dostal liberecký Tomáš Kouřil, pro kterého nebyl problém zasunout puk za ležícího Sklenáře. To však nebylo z hostující strany vše. Hned vzápětí vyrovnal stav utkání Ján Niko, který po ťukecu na modré se svým kolegou z obrany prostřelil brankáře Třince. Obrat po dalších sedmi minutách dokonal Jaroslav Kedršt, který ihned po buly vybruslil před brankáře a střelou do horních pater branky mu nedal žádnou šanci. Kdekomu by se zdálo, že tento obrat dostane domácí do kolen, ale opak byl pravdou. Mladí Oceláří se vrhli do útoku s ještě větší vervou a byli odměněni vyrovnávající brankou. O tu se postaral necelé tři minuty před koncem druhého dějství Filip Bajtek, který dorazil střelu Adama Rufera.

Závěrečná část normální hrací doby se nesla v duchu snahy obou týmů se prosadit do útočné třetiny. Tuto periodu ovládli brankáři, kteří byli stoprocentní proti všem pokusům útočících hráčů. Nejen Jiří Sklenář, ale také Tomáš Alexa předvedli několik povedených zákroků. Například ve vyložené šanci domácího Bajtka, ale také proti nepříjemné střele hostujícího Nika. Vše tedy směřovalo k prodloužení.

V něm byli aktivnější domácí, kteří zaměstnávali častěji brankáře Alexu. Hned v první minutě nastavení mohl o osudu utkání rozhodnout Ocelář Číhal, který však z ostrého úhlu trefil pouze dobře stojícího gólmana Liberce. Další střely Tomana nebo Marosze vždy skončily ve výstroji strážce hostující svatyně. Vše tedy směřovalo k dovednostní soutěži.

V té jako první jel Rostislav Marosz, který střelou mezi betony vsítil úvodní branku. Za domácí se ještě prosadil Adam Rufer. Všechny pokusy libereckých skončily na gólmanovi Sklenářovi.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (trenér HCO Třinec): Z mého hlediska to bylo velmi pěkné utkání, do kterého se nám podařil vstup. Vedli jsme o dvě branky, ale pak jsme svojí nedisciplinovaností nabídli soupeři nejen návrat do hry, ale také možnost vedení. Se značným úsilím se nám povedlo vyrovnat. Ve třetí třetině jsme si vytvořili šance, ale vyhořeli jsme v koncovce, takže jsme rádi za dva body.

Petr Haken (trenér Bílí Tygři Liberec): Dle mého názoru byl zápas ovlivněn častým vylučováním na obou stranách. Pro nás to bylo těžké utkání, do kterého jsme špatně vstoupili, ale jsem rád za to, že jsme byli schopni otočit vývoj zápasu. Nebýt náhodného vlastního gólu tak jsme mohli i vyhrát za tři body.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner