Reportáž

Další bod junioři ve Slezsku nepřidali, v druhém zápase podlehli Havířovu 5:2

Havířov/Liberec – Po pátečním prohraném zápase v Třinci čekal Bílé Tygry na východě republiky další souboj. O třicet kilometrů dál si to totiž rozdali s Havířovem, ale proti dalšímu týmu ze Slezska už body nepřidali. Po první nepovedené třetině už jen dotahovali náskok soupeře a nakonec si odvezli pětigolový příděl za prohru 5:2.

Poučeni o důležitosti začátku utkání tentokrát Havířovští začali zostra a již v 35. sekundě slavili první gól z hole Brezaniho po přihrávce Pechance. Museli však myslet i na zadní vrátka, neboť soupeř se snažil aktivní hrou o vyrovnání. V 8. min. však fauloval liberecký Maďar a v následné přesilovce přidal azet 2. gól. Konkrétně Toman po asistencích Pechance a Jindřicha. Do konce třetiny sice již i přes několik šancí (zejména v přesilovkách) branka nepadla , ale i tak se bylo na co dívat. Oba týmy hrály s nasazením a aktivně a zejména hosté se mocně snažili skóre zvrátit. Dokladem je i jejich oddechový čas před přesilovkou ve 13. min., ale domácího brankáře nepřekonali.

Do druhé třetiny vlétli opět aktivněji domácí a odměnou jim byl gól na 3:0. Ve 25. min. ho v pádu vlastním tělem zblízka dosáhl Jindřich. To se velmi nelíbilo liberecké střídačce a mohutně protestovala, ale rozhodčí své rozhodnutí nezměnil a branka platila. Další mohutné protesty libereckých přišly ve 33. min. Po dvojím vyloučení domácích jejich využitá přesilovka sice znamenala snížení na 3:1, ale podle hostů se časomíra nezastavila včas a měli tak pokračovat v převaze. Ani tentokrát jim ale hlavní rozhodčí nedal za pravdu a dále se hrálo 5 na 5. Ale jen minutu. V čase 33:41 dostal totiž domácí Marek trest 2+10 za úder do oblasti hlavy a krku. Tuto přesilovku však již hosté nevyužili a naopak v 37. min. chybovali ve středním pásmu a následné přečíslení 3 na 2 proměnili domácí ve svůj 4. gól. Konkrétně se podruhé v zápase prosadil Brezani a svou třetí asistenci si připsal výborně hrající Pechanec. Domácí si sice situaci i nadále sami komplikovali častým vylučováním (ve 2. třetině celkem 6x), ale do konce třetiny se již skóre nezměnilo.

Začátek třetí části utkání opět vyšel lépe domácím. Ve 43. min. vyjel hostující brankář Alexa pro puk daleko ze své branky, ale po srážce s jedním z domácích hráčů puk nezachytil a jeho pozdní návrat do branky potrestal gólem na 5:1 z druhé vlny dojíždějící obránce Zientek. Alexa pak svůj post přenechal brankářskému kolegovi Jelínkovi a na rozloučenou se zápasem ještě dostal trest 10 min. za nesportovní chování. Zbytek utkání se pak již za jasného vedení Havířova v podstatě jen dohrával. Nevyužity zůstaly i dvě přesilovky domácích a jedna hostů. Až 6 min. před koncem udělal brankovou tečku utkání liberecký Valášek, když po asistenci Bulíře využil do poloodkryté branky přečíslení 2 na 1.

Havířovští tak vítězstvím i dobrým výkonem odčinili nepovedené utkání proti Ml. Boleslavi a i přes 10 vyloučených si zaslouženě připsali 3 body.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner