Reportáž

Juniorka: Skvělý vstup do zápasu na Hanáky nestačil

Olomouc/Liberec – Další tři body během dvou dnů junioři Bílých Tygrů na Moravě nepřidali. Zápas se přitom na Hané vyvíjel pro svěřence trenéra Hakena víc než jen slibně, když ve druhé minutě šli díky brance Kouřila do vedení. Pak ale inkasovali dvě slepené branky ve druhé třetině a v poslední periodě se již nezmohli na vyrovnání. Místo toho ještě Mora dvakrát udeřila a Severočeši prohráli 4:1

Vstup do utkání se povedl lépe hostům. Už po pětašedesáti vteřinách se totiž dočkali vedocí branky. Po Kedrštově přihrávce zasunul puk za záda bezmocného Kůdely Tomáš Kouřil. Nic dalšího však úvodní dějství nepřineslo. Hrálo se vyrovnané utkání a minimem brankových příležitostí.

Další góly padly až po první přestávce. Ve třiadvacáté minutě prostřelil Alexu v liberecké brance v přesilové hře z mezikruží Roman Rác a bylo vyrovnáno. Ještě než si časoměřiči branku stihli zapsat, radovali se domácí hokejisté podruhé.

Po pětatřiceti vteřinách totiž po Hežově křižné přihrávce zakončoval do polodkraté branky zblízka z úhlu Jakub Lehečka a Olomouc vedla. Liberečtí si poté vyžádali oddechový čas, otřepali se, a snažili se o vyrovnání. Do druhé sirény to už ale nestihli.

A nepodařilo se jim to ani ve třetí části. Kohouti se dobře bránili a vyráželi do smrtících brejků. Dva z nich proměnil v branku David Zachar. Nejprve v šestačtyřicáté minutě plácl do puku a trefil se do horní poloviny branky, o pět minut později najížděl zprava a propasíroval touš mezi tělem gólmana Liberce a jeho levou tyčí až do sítě.

Olomoučtí tak podruhé za sebou zvítězili, naopak Bílí Tygři odjíždějí na sever Čech z Hané s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): "Jsem nesmírně rád, že jsme to utkání zvládli, protože včera se nám zranil další hráč a máme momentálně dost velké problémy se sestavou. Kluci ale odvedli velice zodpovědný, disciplinovaný výkon a zaslouženě vyhráli. Ta branka, kterou jsme dostali, byla zbytečná. Voznica na ni soupeři nahrál a dostal také co proto, protože takové chyby se nesmí dělat. Docela nám vycházejí druhé třetiny, buďme za ně rádi."

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): "Po včerejším dobrém výkonu ve Zlíně jsme dokázali zopakovat dobrý výkon i v dnešní první třetině, kdy jsme byli jasně lepší. Nedokážu si však vysvětlit, proč jsme ve druhé třetině přestali bruslit, podceňovali jsme některé situace a soupeř hrál jednoduše. Tlačil se do brány, střílel, byl v pohybu a my jsme nezachytávali střední pásmo. Také jsme se poté dostali do několika šancí, soupeř nás rozhodně nepřehrál rozdílem třídy, ale domácí asi chtěli vítězství více, a proto jsme prohráli."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner