Reportáž

Junioři padli ve Znojmě, o body přišli v poslední minutě

Znojmo/Liberec - Mladí Tygři cestovali k dalším bitvám juniorské NOEN extraligy na Moravu, kde v pátek změřili síly se Znojmem a další den se přesunou do Brna. Na ledě Orlů drželi Severočeši se svým protivníkem většinu zápasu krok, v poslední minutě ale domácí vsítili rozhodující branku, na kterou již tygří smečka odpověď nedokázala. Dvě liberecké branky zaznamenal Michal Bulíř.

Znojmu tentokrát nevyšel rychlý a důrazný začátek jako v předchozích utkáních, Tygři se v úvodních minutách mohli na ledě cítit poměrně pohodlně a pokoušet se o útočné výpady. Brankáře Kacetla ale výrazněji ohrozit nedokázali, a tak se pozornost pomalu přesouvala na opačnou stranu kluziště. Gólman Tygrů Alexa musel v 10. minutě řešit samostatný nájezd Podešvy a následnou dorážku Piskoře mimo, při níž si hosté vybrali velkou porci štěstí.

Liberec měl problémy s bráněním první útočné formace Orlů ve složení Komínek – Bartoš – Jarůšek, kdy zejména Richard Jarůšek dělal svým důrazem a pohybem soupeři velké problémy. Aktivita tohoto útoku slavila úspěch minutu před první sirénou, kdy Richard Jarůšek dorážkou Pospíšilovy střely zaslouženě otevřel skóre.

Co Tygrům nevyšlo v první části, podařilo se v té druhé. Pozorná obrana a smrtící brejky přinesly obrat v zápase, o který se postaral nejprve v přesilové hře dorážkou své vlastní střely Filip Jánošík, o deset minut později pak únikem ve vlastním oslabení Michal Bulíř. Ten byl v brejku faulován a nařízené trestné střílení s přehledem střelou nad vyrážečku brankáře proměnil. Domácí v této fázi zápasu nebyli efektivní v koncovce, největší šanci měl paradoxně ve vlastním oslabení obránce Opalek, po položení brankáře ale netrefil z velkého úhlu odkrytou bránu.

Gólové úspěchy pro Znojmo tak přišly až na začátku třetí třetiny a vypadaly velmi podobně jako první branka Orlů. Domácí útočníci si našli vyražený či sražený puk před libereckou bránou a přesnou dorážkou překonali jinak výborného brankáře Alexu. Tento kousek se podařil nejprve ve 44. minutě Davidu Videlkovi, o chvíli později také Dominiku Piskořovi a domácí znovu vedli.

Radost jim ovšem vydržela pouhých dvacet vteřin, než se nejlepší hráč Liberce Michal Bulíř příklepem z pravého kruhu trefil přesně ke vzdálenější tyči a znovu srovnal krok. Poslední desetiminutovka s sebou přinesla spoustu emocí na ledě i hráčských lavicích po několika tvrdých střetech na ledové ploše a následných trestech. Nebezpečnější byli hosté, které od vedoucí branky často dělilo jen pár centimetrů a skvělé zákroky brankáře Kacetla, jenž v samostatných akcích vychytal Jánošíka i Bulíře.

Tři minuty před koncem ale putoval na trestnou lavici Šefl a v libereckém pásmu visel gól ve vzduchu. Jarůšek sice ještě z mezikruží trestuhodně minul, o chvíli později ale domácí využili špatného vyhození Tygrů a Jan Podešva z pravého kruhu nemilosrdným příklepem propálil gólmana. Hosté se hodně zlobili na hlavního rozhodčího, protože na ledě v momentě rozhodující branky zůstal jeden z jejich hráčů ležet, gól ale platil a času do konce zbývalo málo.

Liberec přesto ještě dostal šanci, když byl půl minuty před koncem za zákrok u mantinelu potrestán domácí gólman Kacetl, ani odvolání brankáře a přesilovka šest na čtyři už ale další vyrovnání nepřinesla. Bílí Tygři budou mít možnost napravit dnešní porážku v sobotním střetnutí v Brně, Znojmo se zásluhou osmého vítězství v posledních devíti duelech vyhouplo už na třetí pozici v extraligové tabulce a již za pár hodin přivítá Mladou Boleslav.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner