Reportáž

Juniorka předvedla perfektní finiš a rozdrtila Kometu

Brno/Liberec – Sobotní zápas s Kometou juniorce na rozdíl od utkání s Orly vyšel. V mači čtrnáctého kola Noen extraligy juniorů to dlouho na body ale nevypadalo, ovšem Bílí Tygři předvedli finiš hodný Usiena Bolta. Během poslední třetiny totiž nasázeli Brnu čtyři branky a odvezli si tři body za výhru 2:5.

Ze začátku to na nijak zvláštní podívanou vůbec nevypadalo. Oba týmy potřebovaly vyhrát, a tak se hráči jen tak lehce oťukávali. V tomto oťukávání byli Liberečtí trochu šikovnější, jelikož si dokázali vypracovat několik šancí a také jim šli přesilové hry o poznaní lépe než borcům v modrobílém.

Obrovská šance se zrodila ve čtrnácté minutě, kdy při liberecké početní převaze vystřelil kapitán Jaroslav Kedršt a puk se odrazil před Jánošíka, ten ale v rozhodující chvíli nedokázal před poloprázdnou brněnskou bránou zpracovat puk.

Liberecký tlak přerušila až střela Petra Horehledě do hrudi libereckého gólmana Tomáše Alexy a vzápětí vyloučení libereckého Michala Bulíře za zdržování hry v osmnácté minutě. Z přesilovky Kometa vytěžila gól do šatny, když bezmála 2 minuty před koncem pálil z rohu od modré Braňo Jankovič, pro něhož to byl už sedmý gól v letošní sezoně. Alexa neměl šanci, protože měl zakrytý výhled.

Hned ze začátku druhého dějství mohl Liberec vyrovnat, když se k puku dostal Kedršt. Liberecký kapitán se ocitl sám před Vodičkou, kterého si položil a pak mu stačilo puk jen trochu nadzvednout a přehodit brněnského gólmana. To se mu sice podařilo, ale ze zhruba dvou metrů přestřelil i brněnskou bránu. Další šanci měli Bílí Tygři při přesilovce, kdy Bulíř označkoval brněnskou tyč.

V čase 25:50 byl vyloučen hráč Liberce Milan Valášek. Brněnští už se těšili na přesilovku, jenže Daniel Skalický ujel a ve vlastním oslabení vyrovnal skóre. Liberec se ale ani ještě nestačil vzpamatovat a po necelé minutě už Kometa zase vedla. Michael Šrámek se trefil přesně mezi betony libereckého gólmana. Kometa tedy využila opět početní převahy ke vstřelení branky.

Následovaly dvě velké šance na obou stranách. Nejprve Vodička reflexivně vytěsnil šikovnou teč Skalického. Poté výborně Juráň vypíchl puk a přihrál do vyložené šance Janu Křivohlávkovi, který se ocitl před Alexou úplně sám. Brněnský kapitán ale vyšel ze soubouje jeden na jednoho s prázdnou.

V 36. minutěl dostal trest i liberecký brankář Alexa, když se snažil rozehrát puk, ale přestřelil plexisklo. Nic, kromě Sovovy střely do tyče Brnu tato přesilovka ale nepřinesla.

Začátek poslední třetiny zvládala pro změnu Kometa, ale byl to právě Liberec, komu se podařilo vstřelit branku. Vodička první šanci, kdy se řítili dva Liberečtí na jednoho brněnského obránce, dokázal zneškodnit, proti dorážce Tomáše Kouřila už ale neměl šanci.

Zhruba v polovině třetí třetiny přišel možná zlomový moment celého utkání. Braňo Jankovič fauloval vysokou holí a libereckému hráči vyrazil několik zubů. Jankovič obdržel trest pět plus do konce utkání a následovala dlouhá liberecká přesilovka, při které se podařilo hostům zápas zvrátit ve svůj prospěch. Nejprve dorážel Daniel Miškovský puk přes ležícího Vodičku a pak vteřinu poté, co se vrátil na led Popolanský, který si odpykával trest místo Jankoviče, prostřelil liberecký Jaroslav Kedršt tvrdou střelou z první vše, co mu stálo v cestě.

Dvě minuty před koncem zápasu se ještě Brno pokusilo průběh zdramatizovat a rozhodlo se pro hru bez brankáře. Toho ale využil liberecký obránce Václav Pánek a přes celé kluziště trefil prázdnou branku.

Ohlasy trenérů

Leoš Zajíc: První dvě třetiny se nám povedly. Vedli jsme dva jedna a poslední třetinu jsme úplně prospali. Byly to hlavně individuální chyby, které toto utkání rozhodly. Je to škoda, protože jsme to mohli uhrát na dva jedna, nebo jít do prodloužení, prostě každý bod dobrý. Soupeř potom ukázal, že je kompaktnější, chytřejší a že má větší hlad po vítězství.

Petr Haken: Byl to těžký zápas, včera nás utkání ve Znojmě stálo spoustu sil a dneska jsme hráli do poslední minuty. V poslední třetině se nám podařilo Brno zatlačit hned ze začátku a nejdůležitější byla určitě ta pětiminutová přesilovka, kdy se nám podařilo dát dvě branky a rozhodlo to celý zápas.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner