Reportáž

Junioři: Bílí Tygři porazili první Vítkovice

Vítkovice/Liberec – V posledním víkendovém zápase si junioři Bílých Tygrů vyšlápli na dosud první Vítkovice Steel, když je porazili v prodloužení 2:1. Na vítězství nad lídrem Noen Extraligy juniorů se podílel velkou měrou Filip Jánošík, který si připsal asistenci a čtyři vteřiny před koncem prodloužení rozhodl o bonusovém bodu pro svůj mančaft.

Bílí Tygři vyrukovali na první tým Noen Extraligy juniorů s poctivou obranou, a tak na začátku zápasu toho k vidění příliš nebylo a šance bychom našli jen sporadicky.

Rytíři z Vítkovic měli snahu si prosekat cestu k brankáři Jelínkovi, jenže Liberečtí hráli vzadu opravdu zodpovědně. Moravanům nepomohli ani dvě vyloučení, při kterých na trestné dřepěli Jonák a Dám. Do pauzy se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Pro prostřední část změnili Severočeši taktiku a místo obrany se vrhli okamžitě do útoku. Dvojice Bulíř a Skalický zatopila domácí obraně před Taťákem a vítkovický Hruzík musel faulovat. Liberečtí první nabídnutou přesilovou hrou nepohrdli a po pár vteřinách otevřeli skoré zápasu. V čase 21:03 se po přihrávce Jánošíka prosadil střelou do horní poloviny branky Jaroslav Kedršt – 0:1. Ostravané se snažili srovnat, jenže proti nim stál dobře chytající Jelínek.

Liberečtí opět přepnuli na svou trpělivou hru a dobrou obranu, což dělalo domácím asi největší problémy. Neujaly se ani střely Klimíčka a Vrány, se kterými si Jelínek hravě poradil. Na druhé straně zase zkoušela štěstí dvojice Jonák – Jánošík, ale ani v tomto případě se gólová radost nekonala.

Pro třetí třetinu se tak dala očekávat ofenzivní smršť v podání Vítkovic, a ta se také dostavila. Jelínek měl od čtyřicáté minuty hodně práce, ale puky se od něj odrážely jako kulky od vítkovické oceli.

Vyrovnávací branky se dočkala domácí lavice až tři minuty před koncem zápasu. Adam Řehák se natlačil i s gumovou pryží před Jelínka a doslova domlátil puk do branky – 1:1. Bílí Tygři si raději vzali oddechový čas, jenže Vítkovičtí byli na koni. Akci Moravanů 2 na 1 zneškodnil dobrým zákrokem obránce Karlík. V závěru sobotního klání převzali Liberečtí iniciativu a oddechový čas si tentokrát vzal kouč na domácí střídačce. Zápas ale v základní hrací době nepoznal vítěze a doputoval až do nadstavby.

První komplikace hostů v cestě za bonusovým bodem přišla, když na trestnou putoval Říha za držení protihráče. Paradoxně ale byli lepší Liberečtí a pomalu začali tavit vítkovickou ocel. Taťák se pořádně zapotil, když musel zneškodnit samostatný únik Skalického. Když už to vypadalo, že zápas budou muset rozhodnout hokejové penalty, zorientoval se v domácím brankovišti nejlépe Filip Jánošík a čtyři vteřiny před koncem utkání rozhodl o expresu bonusového bodu na sever republiky – 1:2. Liberec tak porazil první Vítkovice těsně 2:1 v prodloužení.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner