Reportáž

Třetí výhra juniorů v řadě

Po dvou kolech měli liberečtí junioři na svém kontě jediný bod, pak ale přišly výhry nad Jihlavou a Brodem, na které navíc Severočeši navázali v úterý, když na ledě Mladé Boleslavi vyhráli 4:1. Dvě branky Liberce vsítil Kouřil, po jedné přidali Kedršt a Jonák. Další zápas čeká na svěřence kouče Hakena v pátek v Třinci.

Do utkání vlétli domácí hokejisté dravě jako rozvodněná říčka Klenice v bezprostřední blízkosti stadionu. Větší škody však nenapáchali, jelikož úvodní střelecké pokusy boleslavských juniorů zadržela neprostupná hráz jménem Tomáš Alexa. Její pevnost a stabilitu domácí i nadále prověřovali a hostující Tygři se bránili jen za cenu faulů. Početní výhodu však Bruslaři nevyužili a do tempa se začali dostávat i Liberečtí. Zvýšený tlak hostujících hráčů pak nakonec vyústil ve vedoucí branku. V početní výhodě Šimek s Tomášem Kouřilem dokonale vyšachovali domácí obranu a správci výsledkové tabule tak nezbylo nic jiného, než změnit stav utkání na 1:0 pro hosty. Ve zbytku třetiny se už nic nezměnilo a do kabin šli spokojenější hosté, kteří si hýčkali nejtěsnější možné vedení.

I do druhé třetiny vstoupila Boleslav aktivně a domácí mohli jenom litovat, že ideální možnost ke skórování prováhal Koudela. S vidinou nepříznivého stavu začali Bruslaři hosty více napadat a zvýšená aktivita přinesla své ovoce – po několika neproměněných šancích vyrovnal Radan Lenc. Smírný stav však dlouho nevydržel. Vítr z plachet domácím nadějím sebral Vít Jonák, který tečoval z bezprostřední blízkosti kotouč nastřelený ze střední vzdálenosti, a využil tak další přesilovku. Další ránu do vazu domácím zasadil Jaroslav Kedršt, který se nejlépe zorientoval v prostoru před Willem a upravil tak na 3:1 pro svůj tým. Ještě hůře mohlo být o chvilku později, kdy domácí Vrba připravil vyloženou šanci útočícímu hráči soupeře a Bruslaři mohli jenom děkovat Willovi, že udržel akcie Mladé Boleslavi jakž takž nad vodou.

Poslední dějství zahájili domácí stylově – za pozdní příchod na led inkasovala boleslavská lavička dvouminutový trest. Ve vysedávání na trestné lavici byli Boleslavští plodnější, než ve vytváření brankových příležitostí. Přesto se domácí hnali za vyrovnáním a dokonce si vypracovali několik slibných šancí, které však zlikvidoval jistý Alexa. Definitivní zlom v zápase přišel v čase 47:37, kdy byl na pět minut za faul kolenem vyloučen domácí Chaloupka. Hladoví Tygři nabídnutým soustem nepohrdli a zasypali Willa několika střelami od modré. Ujala se nakonec ta poslední a Tomáš Kouřil se mohl radovat z pojišťovací branky. Pro boxerskou etudu v závěru utkání neměl sudí pochopení, poslal rozezlené kohouty zchladit na trestnou lavici a zbytek zápasu se už dohrál bez gólového efektu. Tygři ze severu vyloupili ŠKO-ENERGO Arénu a boleslavští junioři tak svého trenéra Potěšila příliš nepotěšili.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner